Ontdek het laatste nieuws over epoxy in uw kunstwerken

Bij het praten over epoxy en haar verschillende vormen en verwerkingen draait het hoofddiscussiepunt om de toepassing op verschillende oppervlakken. Epoxylijm en epoxyhard worden tegenwoordig gebruikt in verschillende bouw- en kunst gerelateerde projecten. De reden voor hun toepassing is echter anders. Epoxylijm wordt gebruikt voor permanente armaturen, terwijl epoxyharsen kunnen worden gebruikt voor tijdelijke montage op een breed scala aan subdoelen bevestigen zoals glasvezel, beton en metalen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dus hun beoogde doel. Dit maakt de twee ook verschillend van elkaar, maar er zijn ook een aantal gelijkenissen. 

Epoxy toepassingen

Epoxylijm is dus bedoeld voor permanente bevestigingsdoeleinden, terwijl epoxyharsen kunnen worden gebruikt voor tijdelijke bevestigingsdoeleinden zoals mallen, metselwerk en sieraden die worden samengevoegd en een nieuw vormen. In principe is epoxylijm een verharder die chemisch verbindt met andere oppervlaktes om een duurzame en dus langdurige binding te creëren. Epoxyhars kan worden gedefinieerd als een mengsel van harsen en verharders die samen binden om een sterkere binding te creëren dan gewone lijm. Het hechtproces zorgt ervoor dat de hechtmiddelen een hoog hechtingsvermogen hebben, wat hen een populaire keuze maakt bij fabrikanten, aannemers en kunstliefhebbers. Epoxyhars, ook wel epoxy giethars kan ook worden gebruikt in combinatie met metalen zoals ijzer en een legering.Voordat u begint met het mengen van uw epoxy, is het belangrijk om de volgende materialen voor te bereiden. De basishulpmiddelen die u nodig heeft voordat u begint met het mengen van epoxy; mengcontainer, verharder, hittebestendige mengcontainer en een paar handschoenen. De mengcontainer moet bij voorkeur van plastic worden gemaakt omdat u uw epoxy bij een lage temperatuur kunt mengen en het uit de zon kunt houden. Zorg er ook voor dat het een deksel heeft, dus het zal niet tijdens het hele proces wegblazen. De mengcontainer moet een luchtdicht deksel en de afdichting hebben, zodat u niets morst. Houd de container weg van warmtebronnen en vermijd vocht.

Epoxy combineren

Nadat de voorbereiding is voltooid, bent u klaar om het project te beginnen. Giet de polyesterhars in je mallen en zet vervolgens opzij. De verharder wordt vervolgens toegevoegd en nu ben je klaar om de epoxyhars en de verharder te mengen. Dit is wanneer u uw hittebestendige mengcontainer wilt gebruiken, zodat het niet warm is. Meestal duurt het tussen vijf en acht uur voor epoxyharsen om te harden, maar dit kan variëren, afhankelijk van het merk en het type hars dat u. Als u donkere kleuren gebruikt of als er veel UV-stralen in de lucht zijn, kan het maximaal twee weken duren voordat u genieten van de nieuwe afwerking.

About

No Comments

Leave a Comment