Een gehoortest doen

Helaas is het verminderen van het gehoor een van de dingen die bij het ouder worden hoort. Voor veel mensen is het confronterend en het gebeurt dan ook vaak dat een bezoek aan de audicien uitgesteld wordt. Zonde, want een goed gehoor hebben kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Slechthorendheid kan leiden tot vereenzaming, omdat u niet alles meer meekrijgt en daarom soms niet meer mee kan doen aan een gesprek. 

 

Online hoortest

Wanneer u twijfelt over de kwaliteit van uw gehoor, kunt u ervoor kiezen om eerst een online hoortest te doen. Een online hoortest bestaat vaak uit een aantal vragen en soms moet u met een koptelefoon op naar geluiden luisteren. Het is de bedoeling dat u aangeeft wanneer u een geluid hoort. Door het afleggen van zo’n test krijgt u geen uitgebreide analyse, maar kunt u er wel achter komen of het slim is om een afspraak bij een audicien te maken. Het voordeel van een online hoortest is dat u het vanuit huis kunt doen en dat het gratis is.

 

Hoortest bij een audicien

Als uw gehoor slecht is en u er iets aan wil veranderen, ontkomt u niet aan een echte hoortest. Gelukkig kunt u dit vaak op uw eigen voorwaarden doen. U kunt zelfs kiezen voor een audicien aan huis. Een audicien kan een hoortest bij u thuis doen, waardoor u geen gedoe heeft met verkeer en ook minder tijd kwijt bent. Dit kan een goede optie zijn als u wat nerveus bent, omdat u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven.

Tijdens de hoortest wordt uw gehoor gemeten door middel van spraak- en geluidsfragmenten. U krijgt deze tonen op verschillende hoogtes en volumes te horen. Beide oren worden getest, omdat het ook kan zijn dat uw ene oor in betere staat is dan het andere. Vaak vult u ook bij deze test een vragenlijst in. Uit deze test volgt een uitslag, waarna de audicien kan bepalen welk hoortoestel hij zal adviseren.

 

Een hoortoestel kiezen

Als u eenmaal weet wat er precies mis is met uw gehoor, kunt u beginnen aan uw zoektocht naar een goed gehoorapparaat. Uw audicien kan u hiermee helpen, maar u bent zelf degene die de keuze maakt. Er is heel veel keuze, van hele luxe uitvoeringen tot eenvoudige toestellen. Het verschil in prijs is daarom ook groot. Het bedrag dat u uiteindelijk zal moeten betalen is afhankelijk van uw zorgverzekering. Misschien schrikt u van de prijzen, maar bedenk dan vooral dat u er heel veel voor terug krijgt.

About

No Comments

Leave a Comment