Een inside kijkje in het magazijn

Veel ondernemers zal dit bekend voorkomen: een grote, onoverzichtelijke voorraad van producten en grondstoffen. Je zoekt uren naar het juiste product of je kan een klant niet meteen laten weten of je iets op voorraad hebt ja of nee. Voor je er erg in hebt is de voorraad je letterlijk boven het hoofd gegroeid. En dat kost veel tijd, maar ook veel geld. Want tijd die je kwijt bent aan zoeken is geld. Spullen die je koopt terwijl er ergens in de berg voorraad nog een hoop van diezelfde spullen liggen is een verkwisting van geld. Al met al kan een ongecontroleerde en ongeordende voorraad je financieel veel zorgen geven. Maar zo hoeft het niet te blijven. De oplossing voor deze problemen is natuurlijk een geordend, veilig en effectief magazijn. En dat klinkt misschien als iets dat buiten bereik ligt, maar dat is het niet. Een goed geordend magazijn is voor iedere ondernemer haalbare kaart. Vooral ook omdat je het niet in je eentje hoeft te doen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die je met raad en daad kunnen bijstaan. Aarzel dan ook niet om zo’n bedrijf in te schakelen om je helpen de weg te vinden tussen legbordstelling, palletstelling, bandenstelling en draagbordstelling. Want jou zeggen die termen misschien niets, maar die deze magazijnstellingen kun je wellicht heel goed gebruiken.

Legbordstelling of palletstelling?

Om maar met deze termen te beginnen: je hebt natuurlijk geen idee wat het zijn. Maar het is heel belangrijk om te weten wat je precies wilt opslaan zodat je de juiste magazijnstelling kunt kopen. Een legbordstelling bijvoorbeeld is geschikt voor de opslag van kleine, lichtere producten of kleinere kratten. Elk legbord of plank kan maximaal 180 kilo dragen. Een palletstelling is het ijzer wat de legborden draagt. Ook hier heb je veel soorten van. Zo kun je met een palletstelling de hoogte en de diepte bepalen. Maar misschien heb je iets heel anders nodig voor je voorraad zoals een bandenstelling die de banden van auto’s kan dragen.

Laat je adviseren

Laat je goed adviseren over de inrichting van je magazijn. Koop dan de juiste magazijnstellingen en orden je voorraad op een logische, ordelijke manier. Zorg dat je niet meer uren loopt te zoeken en dat je goed overzicht hebt op wat er wel en niet is. Dit bespaart op je inkoop, maar je kunt ook je klanten van de juiste informatie voorzien. Dus start met het opbouwen van een goed magazijn: het helpt je vooruit!

 

About

No Comments

Leave a Comment