Fietsen, fietsen, fietsen

Tijdens de coronacrisis en daaruit resulterende lockdown hebben we ons allemaal meer dan ooit verveeld. Als je werk, je hobby's of ander geliefde activiteiten wegvallen, je hierdoor verminderd sociaal contact hebt, en je wanneer je dan wel buiten bent of zelfs alleen naar de supermarkt gaat je constant zorgen moet maken over het behouden van voldoende afstand, verlangen we allemaal natuurlijk al snel terug naar het normale leven. Toch moeten we juist nu op zoek gaan naar manieren om onszelf bezig te houden. Beweging krijgen, buiten komen zonder hiervoor te dicht bij anderen in de buurt te komen, zonder gevaar, maar toch zo nu en dan een frisse neus halen, je weer in contact voelen met de buitenwereld, de mooie natuur, je lichaam en je zelf. Onze tip om al deze dingen in één activiteit te combineren? Stap op de fiets!

Fietsen is voor iedereen

Toen deze lockdown net begon zagen we een enorme toename in de drukte bij rijlessen van alle varianten. Zonder rijbewijs word je in een lockdown waarbij reizen met het openbaar vervoer nóg minder mobiel: als je gezonde familie of vrienden een stuk verderop wonen is het neit mogelijk om hen te zien als je hiervoor een niet-essentiele reis zou moeten maken. Ook naar de drogisterij toe die alleen verderop zit, naar een écht park of het strand word moeilijk als dit niet in de buurt zit. Of toch niet? Vele mensen vergeten dat wij als Nederlanders juist in deze lockdown een enorm voordeel hebben: iedereen heeft wel een fiets in de schuur staan. Misschien niet de meest ideale fiets om lange afstanden mee te fietsen, maar we raden je toch aan het eens te proberen. Het is een ideaal vervoersmiddel in deze tijd. 

Wat voor fiets heb ik nodig?

De meest standaard fiets die we allemaal kennen en waarschijnlijk hebben is de transportfiets. Dit is de meest standaard fiets die er is, bedoeld voor waar de fiets voor is uitgevonden: transport! Transport van jezelf van punt A naar punt B, maar ook van de boodschappen, de kinderen naar school, enzovoort. Een transportfiets heren met hoge stang, een transportfiets dames in een leuk patroontje, alles is mogelijk. Heb je er nog geen, is dit hoe dan ook een aanrader. 

Maar er zijn nog veel meer soorten fietsen. Je kunt op een speciale fiets pok mountainbiken en/of wielrennen, en er meteen een sport van maken. Hiermee is het nog makkelijker om lange afstanden af te leggen en de fiets juist te gebruiken als vervanger van een scooter of auto. Als je hier fysiek niet helemaal klaar voor bent is een elektrische fiets natuurlijk ook altijd nog ee mogelijkheid. 

About

No Comments

Leave a Comment