Een haartransplantatie: mijn ervaring

Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik een haartransplantatie heb laten doen en het is het uiteindelijk dubbel en dwars waard geweest; ik ben zeer tevreden met het resultaat! Hieronder lees je waarom ik een haartransplantatie heb laten doen en wat mijn ervaringen waren gedurende het proces.

Waarom heb ik gekozen voor een haartransplantatie?

Enkele jaren geleden begon ik op te merken dat mijn haar dunner begon te worden. In het begin dacht ik dat dit puur verbeelding was, maar na een paar maanden begon het toch echt duidelijk te worden dat ik last had van haaruitval en zelfs al kale plekken begon te krijgen. Ik was toendertijd pas 33 en het zat me heel erg dwars dat ik mijn haar al aan het kwijtraken was. Uiteraard begon ik zodoende te zoeken naar een mogelijke oplossing voor mijn probleem. Ik ben veel tegengekomen op het internet: haargroeimiddelen, voedingssupplementen die de groei van je haar zouden stimuleren en nog veel meer. Aangezien mijn haaruitval toen al in een vrij vergevorderd stadium was, ging mijn voorkeur uit naar iets waarvan ik zeker wist dat het zou helpen, zoals een haartransplantatie. Echter, ik wist in de eerste instantie niet zeker of ik wel een haartransplantatie zou willen laten doen; het is ten slotte niet iets wat je zomaar doet en daarnaast nogal duur. Eerder dat jaar had ik namelijk ook al mijn spataderen laten behandelen en mijn ogen laten laseren dus veel geld voor een haartransplantatie had ik niet. Uiteindelijk heb ik toch maar het geld bij elkaar gespaard en gekozen voor een haartransplantatie, iets waar ik achteraf heel blij om ben!

De haartransplantatie

Vooraf had ik mij uiteraard goed georiënteerd wat betreft klinieken die haartransplantaties aanbieden. Na enig zoekwerk kwam ik aan bij een hoog aangeschreven kliniek die voor een niet al te hoge prijs haartransplantaties aanbood. Ik had meteen een afspraak gemaakt met de kliniek voor een gratis consult; hierbij werd er naar mijn haaruitval gekeken door een specialist en samen kwamen we tot de conclusie dat een FUE-haartransplantatie de beste optie voor mij zou zijn. Hierbij worden de haarzakjes een voor een uit het donorgebied verwijderd en vervolgens op de kale plekken getransplanteerd. De behandeling zou een paar weken na mijn consult plaatsvinden en toen de grote dag aanbrak, was ik eerlijk gezegd best wel zenuwachtig! Gelukkig stelden de dokter mij heel erg gerust en de behandeling is uiteindelijk prima verlopen. Achteraf kreeg ik pijnstillers en antibiotica mee (om infecties te voorkomen) en ik kreeg instructies mee om het herstel van mijn hoofdhuid optimaal te laten verlopen; dit ging ook prima en na een paar weken was mijn hoofdhuid al bijna helemaal hersteld! Het resultaat ziet er prachtig uit en ik ben al met al zeer tevreden met mijn beslissing. Nu ga ik sparen voor mijn spataderen verwijderen en ogen laseren. Dan ben ik weer zo goed als nieuw!

About

No Comments

Leave a Comment