Het verschil tussen echt beton en een betonlook

De vloer van je huis in een belangrijke factor voor de sfeer die je hiermee uit wilt stralen. Het is immers een groot oppervlakte en geeft dus een groot effect. Als je een modern en industrieel interieur wilt, is een betonnen vloer erg aan te raden. Hierbij heb je echter de keuze of je een echte betonvloer laat gieten, of dat je kiest voor een vloer van woonbeton. Dit is een betonlook en een voorbeeld hiervan is beton cire. Tussen een betonnen vloer en een vloer van woonbeton zitten een paar verschillen en ze kennen beiden voor- en nadelen. Je kunt hier meer over lezen in dit artikel.

De dikte

Het eerste verschil tussen een vloer van betonlook, bijvoorbeeld beton cire, en echt beton is de dikte. Een vloer van echt beton heeft een minimale dikte van 7 centimeter die rechtstreeks over de vloerverwarming wordt gestort. Bij een betonlook vloer is dit anders. Hierbij gaat het materiaal niet direct over de vloerverwarming heen, maar plaats je eerst en zandcement dekvloer, anhydriet vloer of een ander soort ondervloer. Overheen gaan vervolgens de vloer met betonlook, die vaak een dikte heeft tussen de 4 en de 8 centimeter.

Wanneer leg je de vloer?

Een ander verschil is het moment waarop je de vloer gaat leggen. Hiermee bedoelen we niet welk moment van het jaar, dit maakt voor beide vloeren natuurlijk niet uit. Wel is er een verschil wanneer je de vloer legt in het bouwproces. Een echt betonnen vloer wordt gelijk tijdens het bouwproces gelegd. Dit moet wel, omdat anders je hele vloerverwarming en andere leidingen bloot liggen, dit is natuurlijk erg kwetsbaar. Bij een vloer ,met een betonlook wordt dit, net zoals bijvoorbeeld houten vloeren of tegels, pas bij de afwerkfase gelegd. De ondervloer wordt in dit geval wel al eerder gelegd. Welke vloer je wilt, moet je dus voordat het bouwproces begint al beslissen.

De prijs

Niet geheel onbelangrijk is het verschil in prijzen van een betonnen vloer en een vloer met een betonlook. Beton cire wordt ook wel woonbeton genoemd en is vaak eens tukje duurder dan een echt betonnen vloer. De beton cire vloer prijs is gemiddeld het dubbele van de vierkante meter prijs van een echt betonnen vloer. Dit verschil in prijzen zit hem in de levensduur. Een vloer van woonbeton heeft over het algemeen een betere kwaliteit dan een betonnen vloer. Hierdoor betaal je bij het aanleggen hiervan dus een stukje meer, maar je hebt er ook langer plezier van. Door veel andere voordelen van woonbeton, is dit zeker de investering waard.

About

No Comments

Leave a Comment