Kartonnen dozen, waar kun je deze allemaal voor gebruiken?

Wanneer je gaat verhuizen, wilt gaan opruimen in het huis of wanneer je spullen veilig wilt opbergen, kun je gebruik maken van kartonnen dozen. Ook gebruiken vele webshops kartonnen dozen, om te gebruiken als verpakkingsmateriaal en producten gemakkelijk ge verzenden. In dit blog zullen we specifieke gaan kijken naar wat er allemaal mogelijk is met kartonnen dozen, maar ook welke kartonnen dozen je nu dient te gebruiken voor wat je er mee kunt doen. Zo zijn er verschillende soorten kartonnen dozen te verkrijgen, waar we je graag meer over willen vertellen!

Verschillende kartonnen dozen

Er zijn verschillende kartonnen dozen te verkrijgen. Wanneer je gaat verhuizen, is het verstandig om gebruik te maken van specifieke verhuisdozen. Verhuisdozen zijn te verkrijgen in verschillende maten en zijn gemaakt van verschillende lagen karton, waardoor deze erg sterk zijn, de verhuisdozen tegen een stootje kunnen en je hier bijna alle soorten goederen mee kunt verhuizen. 

Een groot voordeel waar verhuisdozen over beschikken, is dat ze ook bestand zijn tegen water. Dit betekent natuurlijk niet dat de kartonnen dozen volledig waterdicht zijn, maar kan het geen kwaad wanneer de verhuisdozen kort in de regen staan!

Kartonnen dozen met dubbele golf en kokerdozen

Nu zijn er natuurlijk verhuisdozen die voor vele doeleinden gebruikt kunnen worden, maar zijn er nog veel meer soorten kartonnen dozen te verkrijgen. Kartonnen dozen die extra sterk zijn en vooral voor het opbergen van zware goederen of het verplaatsen van zware spullen te gebruiken zin, zijn kartonnen dozen met een dubbele golf. Bij deze kartonnen dozen is er een extra kartonnen laag toegevoegd, waardoor deze dozen dubbel zo sterk zijn als een reguliere kartonnen doos. 

Wanneer je posters of langwerpige voorwerpen wilt verhuizen of op wilt bergen, kun je kiezen voor kartonnen kokers. Deze kokers zijn gemaakt van karton en zijn zowel rond, als in vierkant en in een driehoek te verkrijgen. Posters, stokken of andere spullen zijn hierdoor gemakkelijker op te slaan, zonder dat deze spullen erg veel ruimte in zullen nemen! De kartonnen kokers zijn op deze manier dan ook gemakkelijker op te bergen, waardoor je ruimte kunt besparen of de kokers gemakkelijk ergens tussen kunt opbergen!

Overige toepassingen van kartonnen dozen

Nu kun je kartonnen dozen natuurlijk gebruiken als hulpmiddel tijdens een verhuizing of om spullen op te slaan, maar zijn er natuurlijk nog veel meer toepassingen van kartonnen dozen. Kartonnen dozen zijn namelijk ook toe te passen als verpakkingsmateriaal, zijn er kartonnen geschenkverpakkingen te verkrijgen en zijn er speciale kartonnen dozen met een keurmerk aan te schaffen. Bepaal voor jezelf welke kartonnen dozen je nodig hebt voor een lus of toepassing, waardoor je altijd zult beschikken over het juiste materiaal!

About

No Comments

Leave a Comment