Lekker thuis eten

In deze tijd kan niemand natuurlijk meer even lekker uit eten gaan. Dat is in eerste instantie erg vervelend, maar hierdoor worden we met z’n allen wel steeds creatiever met het thuis koken. We maken allemaal de lekkerste en meest luxe gerechten sinds tijden. En dat gewoon uit de eigen keuken. Er zijn ontelbaar veel opties om thuis met de familie een smakelijke maaltijd op tafel neer te zetten, maar mocht je toch even wat meer inspiratie nodig hebben? Dan zijn er hier wat handige tips voor je, om jouw maaltijd thuis om te toveren tot een restaurantwaardig gerecht. 

 

Kazen, maar dan uit het buitenland

Een leuke, luxe optie om thuis even lekkere te kunnen eten met de familie is met kaas. Zo kan je bijvoorbeeld een gezellige avond met de familie zijn door een kaasfondue kopen. Hiermee kan je heerlijk een avondje samen eten op een gezellige manier. Dip alles wat je wil in de kaas en het wordt geheid smullen. Of je nou wat brood, vlees, groente of zelfs wat aardappelen in de kaas wil dippen? Het kan allemaal! Om een heerlijke twist van de kaasfondue te kiezen, kan je ook heerlijke raclette kaas kopen. Deze bergachtige Zwitserse kaas is een heerlijke optie om jouw ingrediënten in te dippen en een gezellig avondje met de familie te eten. Raclette kaas kan gesmolten worden in een gourmetpannetje of op de grill. Als de kaas gesmolten is, is het alleen nog een kwestie van dippen en smullen maar!

 

Driegangen in jouw keuken

Een andere lekkere optie om jouw familieleden thuis aan de keukentafel te verrassen, is het maken van een eigen samengesteld driegangen diner. Hierin kan je natuurlijk lekker zelf variëren om zo jouw familie het perfecte menu voor te schotelen. We beginnen bij een driegangen diner uiteraard met een lekker voorgerecht waarvan jouw familie altijd zal smullen. Als je jouw familie nog meer wil verrassen kan je ook kiezen om te beginnen met een aperitiefje. Even een klein hapje of bijvoorbeeld een lekker glas bubbels werkt hierbij altijd. Maar weet terug naar het voorgerecht. Hier werkt een goed soepje of een luxe bord met carpaccio altijd. Niet zo’n fan van vlees? Ga dan voor een borrelplankje met vegetarische opties. Voor het hoofdgerecht kan je al snel goed scoren met een stuk vlees of vis. Doe bijvoorbeeld een lekker stukje kip of zalm in de oven met een heerlijke honing-mosterdsaus. Voor de vegetarische optie kan je natuurlijk altijd een lekkere groenteschotel uit de oven maken. Als dessert is een bolletje ijs met een plakje cake erg smakelijk. Of je kan kiezen voor een stukje cheesecake, die je erg makkelijk thuis kan maken. Zo kan je met jouw familie lekker thuis uiteten!

About

No Comments

Leave a Comment