Op een gezonde manier afvallen: zo doe je dat

Zou jij graag wat kilootjes kwijt willen? Dan is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk dat je flink moet gaan sporten en minder calorieën tot je moet nemen. Hoewel dat een hele logische reactie is, zijn er natuurlijk meerdere factoren die belangrijk zijn. Zeker als je op een gezonde manier wilt afvallen en het resultaat vast wilt houden, moet je een aantal dingen in gedachten houden.

Werken afslankpillen echt?

Er zijn op internet veel verschillende soorten afslankpillen te koop. Het is verleidelijk deze te gebruiken, maar je moet wel weten wat je ervan kunt verwachten. In de meeste gevallen is het zo dat afslankpillen de vetverbranding stimuleren, maar als je passief op de bank blijft zitten gebeurt er doorgaans weinig. Ook als je je voedingspatroon niet aanpast en als enige aanpassing in je leefstijl dit soort pillen gaat slikken, zul je niet afvallen. Afslankpillen kopen heeft dus alleen zin als je ook bereid bent gezonder te leven en in beweging te komen, want dan versterken ze als het ware het effect.

Het belang van eiwitten

Veel mensen zijn geneigd om minder te gaan eten als ze willen afvallen, en vergeten daarbij dat je op het vlak van eiwitten eigenlijk juist meer nodig hebt. Eiwitten heb je namelijk nodig om spiermassa op te bouwen, wat nuttig is voor je vetverbranding. Hoe meer spiermassa je namelijk hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, zelfs in rust. Daarom is het zelfs voor vrouwen aan te raden om flink aan krachttraining te doen. Enkele porties met eiwitten per dag eten, zorgt ervoor dat je spieren precies krijgen wat ze nodig hebben. Daardoor zal al binnen enkele weken je vetverbranding flink omhoog gaan, met een lager getal op de weegschaal als resultaat.

Waarom je veel water zou moeten drinken

Wist je dat afvalstoffen die je lichaam niet heeft kunnen afvoeren vaak in vetweefsel worden opgeslagen? Dat is de reden dat je veel water zou moeten drinken, ook als je niet wilt afvallen. Wil je juist wél afvallen, dan kan het zijn dat deze afvalstoffen vrijkomen, en je lichaam deze alsnog moet afvoeren. Door zo’n 2 liter water per dag te drinken help je je nieren daar een handje bij. Dit is extra aan te raden als je wat kilo’s kwijt wil, maar eigenlijk is het drinken van voldoende water voor iedereen goed. Doordat je je lijf van afvalstoffen ontdoet, zal namelijk ook je huid er beter uitzien en kun je je mentaal gezien zelfs stukken beter voelen, doordat je goed gehydrateerd bent.   

About

No Comments

Leave a Comment