Smart home

Wereldwijd is er sprake van snelle technologische ontwikkelingen. Dit leidt tot een kettingreactie van innovaties. Ook thuis merken we dit en wordt er dan ook vaker gesproken van een smart home. Waar vroeger de meeste huishoudens nog kookten op een gasfornuis, gebruiken de meesten nu een inductieplaat. Tegenwoordig hebben we ook elektrische muziekinstrumenten zoals piano’s en drumstellen, zodat thuis niet iedereen altijd hoeft mee te luisteren. Benieuwd naar de producten waarmee je van jouw huis een smart home kan maken?

Intelligente thermosstaat

In de winter zet je natuurlijk regelmatig de verwarming aan. Doe je hem ook altijd uit wanneer je even het huis verlaat? En wat nou als je gaat slapen, zorg je er dan voor dat beneden de verwarming afslaat? Je kunt vaak zonder dat je je er bewust van bent veel energie besparen thuis. Dat begint natuurlijk bij de verwarming. Het is best een gedoe om telkens handmatig in te stellen wanneer de verwarming aan en uit moet. Maak daarom gebruik van een intelligente thermosstaat. Dit is een thermosstaat die leert van jouw gedrag. Op die manier weet de thermosstaat wanneer hij aan en uit moet of wanneer jij het huis verlaat. Dit bespaart energie wat goed is voor het milieu en het scheelt ook maandelijkse energiekosten. 

Zonwerende screens

Op een zomerse dag onderneem je natuurlijk hartstikke veel buiten. Ben jij met je groene vingers graag bezig in de tuin? Of rust je liever uit op het strand? Na een lange dag in de zon kan het natuurlijk weleens zo zijn dat je even genoeg hebt van de zon. In dat geval zijn screens een ideale oplossing. Deze houden zonnestralen buiten waardoor jij geen last hebt van de felle zon in huis. Zo kan je heerlijk televisiekijken of een boek lezen. Daarnaast zorgen screens ervoor dat het binnen niet te warm wordt en heb je er meer privacy door. 

Veilige deurbel

Een intelligente thermosstaat en screens maken het huishouden makkelijker. Daarnaast kunnen innovaties ook helpen met het creëren van meer veiligheid. Hoe dan precies? Denk bijvoorbeeld aan een videodeurbel, zoals Ring. Dit zijn deurbellen die beginnen met filmen wanneer iemand bij jou thuis aanbelt. Op die manier kun je diegene al zien voordat je de deur opendoet. Niet alleen is dit handig, maar het biedt ook extra veiligheid. Wanneer het laat op de avond is en de deurbel gaat, kun je van tevoren even spieken wie er aanbelt. Zo kun je beslissen of je wel of niet de deur opent. Een beetje extra veiligheid is nooit verkeerd. 

About

No Comments

Leave a Comment