Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Dat komt doordat steeds meer mensen de vele voordelen ervan inzien. Zo bereik je je bestemming sneller met een elektrische fiets dan wanneer je je traditionele omafiets neemt. Ook is het een milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen. Bij het kopen van een elektrische fiets is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. Deze blog geeft hier tips over dus lees gauw verder. 

Frame kiezen en het vermogen van de motor checken

Op zoek naar een elektrische transportfiets? De eerste keuze waar je voor komt te staan is het frametype. Zo zijn er speciale frames voor dames en heren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een lage instapframe wanneer je het lastig vindt om op en af te stappen. Een andere tip is om het vermogen van de motor te checken. De elektrische motor zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen ondersteuning ervaart. Hoe groter het vermogen, des te meer ondersteuning. Dit is bijvoorbeeld aan te raden voor mensen die wat slechter ter been zijn en daardoor meer moeite hebben met heuvels. 

Actieradius en verwijderbare accu

Bij het kopen van een elektrische fiets, is het goed om naar de actieradius te kijken. Deze bepaalt namelijk hoe lang de elektrische batterij meegaat voordat deze weer lading nodig heeft. Als je iedere dag lange afstanden aflegt naar het werk met de fiets, is het dan ook goed om een elektrische fiets aan te schaffen met een grote actieradius. Een andere tip is om te gaan voor een verwijderbare accu. Na het fietsen kun je de accu losmaken en thuis eenvoudig opladen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de accu van de fiets te verwijderen. In dit geval moet je je fiets dus altijd opladen in een stalling met elektriciteit. Dit kan enigszins onhandig zijn uiteraard. 

Een elektrische bakfiets

Wil je een elektrische bakfiets kopen? Dan moet je ook nog andere zaken in overweging nemen naast bovengenoemde tips. Er zijn namelijk verschillende soorten bakfietsen. Zo kun je kiezen voor een tweewieler of driewieler. De voordelen aan een tweewieler zijn dat het een lichtere fiets is, deze sneller is en daarnaast is het een wendbare elektrische fiets. Een driewieler heeft weer andere voordelen. Zo is de bak in de meeste gevallen groter, is de fiets stabieler en ervaar je geen moeilijkheden met een standaard wanneer je de fiets wil parkeren. Andere aandachtspunten bij de aanschaf van een elektrische bakfiets zijn de bakhoogte, loop- of parkeerhulp en de afwerking van de bak. 

About

No Comments

Leave a Comment