Wat is de levensduur van een elektrische fiets?

De elektrische fiets is een zeer populair vervoersmiddel in ons land. Dit is goed voor het milieu omdat de auto steeds vaker blijft staan. Steeds meer mensen hebben de behoefte om op een vrije dag even lekker te gaan fietsen. Zeker als het lekker weer is, gaan er erg veel mensen een fietsreis maken. Steeds vaker wordt de keuze gemaakt voor een elektrische fiets omdat het voorziet in gemak en de mogelijkheid om meer kilometers af te leggen in een korte tijd. Maar hoelang gaat een elektrische fiets mee en is het beter als een normale fiets? In deze blog gaan we het bespreken. 

Levensduur 

Gemiddeld gaat een elektrische fiets tussen de 8 tot 12 jaar mee. Gelukkig heb je dit zelf een beetje in de hand. Er kunnen onderhoudsbeurten gedaan worden die de fiets helemaal nalopen. Eventuele afwijkingen kunnen daarmee direct worden opgelost. Ook kunnen ze een update geven aan het elektrische systeem van de fiets. Zo zorg je ervoor dat de fiets langer meegaat en kun je weer veilig de weg op.

De accu van een elektrische fiets gaat gemiddeld 5 tot 6 jaar mee. Dat betekent dat de accu van de fiets een kortere levensduur heeft dan de fiets zelf. Het kan verstandig zijn om de batterij vroegtijdig op te laden. Wanneer je de batterij helemaal leeg laat lopen zal de batterij steeds minder kunnen leveren en dit is natuurlijk zonde. Ook is het handig om de batterij niet te veel bloot te stellen aan extreem hoge of lage temperaturen. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk gebruik maken van zowel de accu als de fiets zonder dat daar veel kosten bij komen kijken.

Het aantal kilometers

Hoewel je met een normale fiets natuurlijk oneindig kunt fietsen, heb je met een elektrische fiets te maken met een aantal kilometers voordat de accu het laat afweten. Het aantal kilometers hangt af van de capaciteit van de accu. Op zoek naar kalkhoff elektrische fietsen? Met een e-bike die beschikt over een batterij van 200 watt, haal je ongeveer 25 kilometer met het maximale verbruik van de motor. Verbruik je de motor minimaal, dan kun je al snel aan de 40 kilometer komen. Je kunt dus al snel een flinke fietstocht afleggen met een elektrische fiets. Dit is voor veel mensen ook de reden om over te stappen. Op zoek naar de populaire elektrische fietsen van Kalkhoff? Dit lijkt een uitstekende optie wanneer je op zoek bent naar een alternatief voor een normale fiets. 
 

About

No Comments

Leave a Comment