Alles wat je nog niets wist over pallets

palletranden

Ik denk dat iedereen op een gegeven moment in zijn leven wel eens in aanraking is geweest met pallets. Zelf kom ik bijvoorbeeld uit een tuindersgebied. Er was hierdoor altijd wel iemand in de klas vroeger wie zijn vader werkte met bloemen of planten. Dat betekende automatisch ook een onbeperkte toegang tot pallets. Vaak mochten wij als kinderen altijd met de oude, versleten exemplaren spelen. Tegenwoordig ontkom je trouwens ook niet meer aan pallets; het is ontzettend populair geworden om meubels van dit materiaal te maken. Aangezien we allemaal wel weten wat pallets zijn en ze hoogstwaarschijnlijk wel eens “in het wild” hebben gezien, leek het mij een leuk idee om een life from the inside blog erover te schrijven. Vandaag ontdek je daarom hier alles wat je nog niet wist over pallets!

Onmisbare transporteenheid

Officieel is een pallet een manier van transport. Daarom heet het ook een transporteenheid. Door middel van zo’n plateau kunnen diverse goederen eenvoudig worden vervoerd of zelfs opgeslagen. Het is een misvatting om te denken dat pallets alleen van hout gemaakt worden. Er zijn ook kunststof pallets verkrijgbaar. Deze worden vooral gebruikt voor transport waarbij hygiëne erg belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan voedsel of medicijnen. Toch wordt de houten variant het meest gebruikt. Omdat veel verschillende soorten bedrijven over de hele wereld deze transporteenheid gebruiken, is er op sommige gebieden een standaard. Wist je bijvoorbeeld dat in Europa we vooral met een Europallet werken? Dit is een pallet van 80 bij 120 centimeter. Daarentegen gebruikt Engeland bijvoorbeeld liever een pallet van 100 bij 120 centimeter. Hoe je het ook went of keert, pallets zijn een onmisbare transporteenheid voor elk bedrijf die goederen moet vervoeren of opslaan!

Van plateau tot kist

Naast de specificaties zijn er vast nog een hoop dingen die jij nog niet weet over pallets. Over het algemeen is een pallet zoals eerder vermeld een plateau. Tegenwoordig kun je echter zo’n plateau eenvoudig ombouwen tot een stevige kist waarin producten veilig vervoerd kunnen worden. Hoe? Simpel! Door middel van palletranden kun je vrijwel iedere pallet omtoveren tot een palletkist. Daar blijft het uiteraard niet bij. Er zijn zelfs inklapbare palletranden verkrijgbaar. Hierdoor zijn de pallets nog steeds eenvoudig op elkaar te stapelen en op te bergen. Dat is wel zo fijn voor de bedrijven die maar een beperkte ruimte in hun magazijn hebben!

Voor ieder wat wils

Het laatste leuke feitje dat ik je nog wil meegeven, is dat je niet pallets gloednieuw hoeft te kopen. Bij de betere leveranciers, zoals Logistiek Online, kun je ook gewoon ‘gebruikte’ pallets en palletranden kopen. Hierdoor kun je als bedrijf toch even weer wat euro’s besparen! Bovendien zijn de kunststof pallets, houten pallets en palletranden natuurlijk verkrijgbaar in allerlei maten. Kortom, zelfs in de wereld van pallets is er voor ieder wat wils!

About

No Comments

Leave a Comment