Mijn tips voor een ‘happy life’!

In het nieuws komen veel trieste berichten voorbij. Nieuwsberichten over oorlogen, armoede en vermissingen vind ik het ergst. Ik vind het dan ook moeilijk om elke dag het nieuws te kijken op tv of te lezen in de krant. Soms heb ik gewoon even geen zin in al die ellende. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen ‘ellende’. Een druk leven met werk en studie kan soms zorgen voor stress en problemen. Gelukkig heb, ondanks dit alles, een goede manier gevonden om met deze dingen om te gaan. Ik heb een manier gevonden om mijn vrolijke en energievolle ‘ik’ ondanks deze dingen te blijven behouden. Hoe ik dat doe? Lees snel verder.

Balans

De eerste tip die ik heb voor mensen die hetzelfde probleem ondervinden als ik is als volgt. Zorg dat je leven in balans is en blijft. Je leven in balans hebben is niet heel moeilijk. Je moet zorgen dat je de juiste verhouding vindt tussen je werk en je vrijetijdsleven. Het kan wel moeilijk zijn om deze balans te houden. Want wat nou als je baas een paar keer vraagt of je over wilt werken? Dit heeft hij ervoor misschien nooit gevraagd en je wil je natuurlijk wel voldoende inzetten voor het bedrijf. Mijn advies is; bedenk goed wat je aankan en luister naar je lichaam. Je kan heel goed zelf aanvoelen als het te veel wordt en je ‘nee’ zult moeten zeggen tegen je baas of iemand anders. Maar als je je goed voelt, is een keertje overwerken natuurlijk geen probleem!

Kratom

Mijn tweede tip is een beetje een gekke. Ik weet namelijk dat niet iedereen op de hoogte is van Kratom. Veel van jullie zullen waarschijnlijk bij het lezen van deze naam je afvragen wat dit precies is. Kratom is een poeder dat je online kunt bestellen. Het is gemaakt van een boom die voornamelijk voorkomt in Zuidoost Azië. Van dit poeder krijg je een euforisch gevoel. Het maakt je dus extra vrolijk en hierdoor ook actiever. De meest gebruikte methode is om thee te zetten van het poeder. Dit maakt het extra fijn. Want hoe heerlijk is het om even met een theetje en een boek op de bank te zitten en daarbij ook nog eens een euforisch gevoel te ervaren?!

Buitenlucht

Mijn laatste tip is dat het belangrijk is om genoeg buitenlucht te krijgen. De buitenlucht werkt ontspannend en verfrissend. Zeker als je een lange dag op kantoor hebt gehad helpt het heel erg om de ergste suffigheid weg te werken. Zelf hou ik van lange wandelingen, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Ook een korte wandeling of een tippeltje naar de supermarkt volstaat. Tot slot is het goed voor je hele lichaam als je dit regelmatig doet. Het is niet alleen goed voor je spieren, maar bijvoorbeeld ook voor je ogen. Waarom voor je ogen? Als je een hele dag op een beeldscherm kijkt (wat vrij dichtbij staat) is het goed om ook eens in de verte en om je heen te kijken. Hierdoor blijf je je ogen trainen en gaan ze minder snel achteruit.

About

No Comments

Leave a Comment