Baardtransplantatie wordt steeds populairder

Ben je ontevreden over je baard? Dan is een baardtransplantatie misschien de juiste oplossing hiervoor. Er zijn maar weinig mannen met de perfecte baard. Een volle baard wordt vaak als mannelijk gezien. Voor mannen kan het dan ook erg storend zijn dat er helemaal geen baard groeit of dat een gedeelte van de baardgroei ontbreekt. Een baardhaartransplantatie is dan vaak een goede optie om hier iets aan te doen. Niet alleen in Nederland is dit een behandeling die regelmatig wordt toegepast, ook baardtransplantatie in Turkije wordt veel gedaan. Maar hoe gaat een baardtransplantatie nou eigenlijk in zijn werk?

Wat is de perfecte baard?

Wanneer we naar afgelopen 100 jaar kijken, valt het op dat het hebben van een snor of baard trendgevoelig is. Er zijn vaak lange periodes waarbij iedereen een baard heeft. Er zijn echter ook periodes waarbij het juiste de trend is om de snor en baard af te scheren. Sinds 2014 is de trend echter om een baard te laten staan. Sommige mannen kiezen ervoor om een stoppelbaardje te hebben. Er zijn echter ook mannen die de baard langer door laten groeien en een serieuze baard laten staan. Maar wat is nu de perfecte baard? De perfecte baard is natuurlijk een objectief begrip. Wat de ene persoon mooi vindt, hoeft de andere persoon niet mooi te vinden. Waar over het algemeen iedereen het wel mee eens is, is dat het haar mooi gelijk verdeeld moet zijn over dit gebied. Daarnaast worden kale plekken in de baard ook vaak als niet mooi beschouwd.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Voor een baardtransplantatie wordt meestal gebruik gemaakt van de FUE-haartransplantatie behandelmethode. De haren worden dan één voor één getransplanteerd van de achterkant van het hoofd. Er worden vervolgens op de gewenste plekken binnen het baard gebied incisies gemaakt. De Grafts worden hier dan naartoe getransplanteerd. De haren zullen na ongeveer 2 weken in eerste instantie uitvallen. Na 3 tot 4 maanden beginnen de eerste getransplanteerde haren weer te groeien. Het resultaat zal na 9 tot 12 maanden optimaal zijn. Omdat het inmiddels al een aantal jaar weer de trend is om een baard te laten staan, zien we een flinke stijging in het aantal aanvragen van de baardtransplantatie behandeling. Dit is natuurlijk ook wel logisch. Er zijn in 2016 naar schatting ruim vijf keer meer baardtransplantaties uitgevoerd dan in 2010. De verwachting is dat het aantal mensen de komende 10 jaar voor een baardtransplantatie ongeveer wel gelijk zal blijven.

About

No Comments

Leave a Comment