Een benedenverdieping om van te dromen

Het is een tijd van verandering en vernieuwing. Met de zomer voor de deur houden veel mensen een grote schoonmaak. Maar je kan ook een hele ommekeer maken en meteen voor een make-over gaan, bijvoorbeeld van de ruimte waar je als familie de meeste tijd doorbrengt. Dat zijn meestal toch wel de woonkamer en de keuken. In deze blog vertel ik je hoe je een moderne en toch gezellige benedenverdieping maken. Lees je mee?

Maak het ruimtelijk

Kleine ruimtes kunnen ervoor zorgen dat je je opgesloten voelt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet thuis. Veel oudere woningen hebben een redelijk gesloten plattegrond. Maar dat is onnodig en er kunnen heus wel wat muurtjes uit. Zo is het nu heel erg in om de boel open te breken en zo de keuken bij de woonkamer, en wellicht ook de hal, te trekken. Zo komt er automatisch meer licht in de ruimtes en ondanks dat er qua oppervlakte niets veranderd, voelt het wel groter. Dit is best wel een verbouwing en neem hier dan ook de tijd voor. Zowel voor de uitwerking als het plannen.

Mogelijkheid tot privacy

Nu kan een hele grote open ruimte er ook voor zorgen dat je je bekeken voelt, het kan de privacy als het ware wegnemen. Met overgordijnen voorkom je dat eenvoudig. Deze kan je bij een bogen plaatsen en dichttrekken waar nodig. Zo kan je de boel bijvoorbeeld overdag open en licht houden en kan je ‘s avonds de overgordijnen dichttrekken bij de keuken en het zo knus maken in de woonkamer.

Investeer in het meubilair

Als je nieuwe meubilair koopt, investeer hier dan in. Zo voorkom je dat je het nu bespaart maar later meer uit moet geven omdat het sneller slijt of kapotgaat. Dat is zonde en niet heel duurzaam. Als je tenminste voor nieuwe meubilair gaat. Laten we eerlijk zijn, dat is wel zo leuk.

Kies een stijl

Bij een nieuwe benedenverdieping hoort natuurlijk nieuw meubilair. En bij een verbouwing hoort het ook een beetje zo te zijn dat de boel er qua uiterlijk op voorruit gaat. Dit kan je bewerkstelligen door van tevoren te visualiseren wat je wilt qua sfeer en meubels. Kijk naar de kleuren die je mooi vindt en hoe die bij elkaar passen maar kijk ook alvast naar materiaal, dat is ook erg van invloed op de sfeer in de kamer.

En zo heb jij na de zomer een prachtige nieuwe benedenverdieping, of bovenverdieping of misschien wel alle twee.

About

No Comments

Leave a Comment