Elektromotor of draaimotor nieuw en voordelig bestellen

Afbeelding van landbouwmachines op een akker.

Ik heb jaren als medewerker in de technische dienst gewerkt en daarom weet ik alles over motoren. Ik sleutel ook na mijn pensioen nog graag aan allerlei apparaten. Dat doe ik op het platteland en boeren uit de omgeving komen regelmatig bij me langs met vragen of problemen. Zo knap ik nog steeds allerlei machines op en beschik ik over een enorme lading kennis en ervaring. Laatst vroeg iemand me hoe ik toch aan al die onderdelen kom. Vaak zien mijn onderdelen er nieuw uit. Mijn kennis dacht altijd dat ik mijn elektromotoren, tandwielkasten en andere motoren tweedehands aanschafte. Dat doe ik af en toe ook wel, vertelde ik hem, maar het meeste koop ik nieuw. Hij vroeg zich vervolgens af hoe ik dan toch voordelig aan dat soort onderdelen kwam. Daarom vertelde ik dat ik ja jaren bij dezelfde leverancier bestel en daar voordelig aan gloednieuwe onderdelen kan komen en raadde hem aan hier ook eens te kijken naar een voordelige elektromotor of draaimotor.

Aan de slag met een wormwielkast

Soms gebruik ik ook een wormwielkast. Ik ben bijzonder enthousiast over dit stukje techniek. De wormwielkast wordt tegenwoordig nog steeds  in allerlei machines gebruikt. Ook de wormwiel kast die ik regelmatig nodig heb, bestel ik gewoon nieuw. Mijn kennis dacht altijd dat dit soort onderdelen bijzonder prijzig waren, maar dat valt erg mee. Ik kan gewoon dit soort onderdelen bestellen voor mensen in de omgeving, zonder dat ik en mijn kennissen daar bijzonder veel geld voor hoeven neerleggen. Op die manier kan ik mensen in de buurt helpen voor een zacht prijsje. Het komt wel eens voor dat een installatie of machine in de avond kapotgaat. Dan ben ik vaak de eerste die ter plaatse is. Soms werkt ik samen met een bevriende buurman door tot een machine het weer doet. Mijn buren en kennissen zijn dan ook bijzonder blij met mij als lokale klusjesman. Ik zorg er vaak voor dat een boer niet hoeft te wachten tot een professional tijd heeft omdat hij ook in het weekend tijd maakt voor spoedklussen.

Reparatie van trilmotoren

Af en toe repareer ik ook trilmotoren. Trilmotoren worden hier in de omgeving van veel gebruikt. Het schijnt dat dit soort motoren ideaal is voor werkzaamheden zoals zeven. Boeren in de omgeving hebben bijna allemaal een installatie staan die gebruik maakt van een trilmotor. Ze maken dan ook dankbaar gebruik van de kennis die ik met ze deel. Op mijn beurt ben ik blij dat ik kan blijven sleutelen. Techniek is mijn lust en zijn leven. Ik ben dan ook blij dat er nog steeds adressen zijn waar consumenten zoals ik goed geholpen worden. Ik kan bij mijn vaste leverancier altijd advies inwinnen als het moet en ik word altijd netjes te woord gestaan, ook al ben ik geen grote klant van het bedrijf. Dat pleit voor een onderneming, zou ik zeggen!

About

No Comments

Leave a Comment