Kindling cracker: handig nieuw apparaat

kindling cracker

Een vriendin van mij speurt met haar inside informatie zo ongeveer dagelijks alle sites af opzoek naar nieuwe hebbedingetjes. Of hebbedingen. Eigenlijk maakt het haar niet uit of het groot of klein is. Als het haar leven maar makkelijker maakt. Ze kan daar uren mee bezig zijn en ze komt soms met de gekste dingen thuis. Ze heeft veel vrienden in allerlei branches werken dus ze hoort nog eens wat. Zij is echt iemand met inside informatie. Het is echt heel erg handig zo’n vriendin te hebben. Steeds als ik ergens mee sta te hannesen roept zei: zou je dit of dat niet eens proberen? Als het dan een beetje betaalbaar is, haal ik het in huis en opeens gaat het allemaal weer een beetje makkelijker en sneller. Op een winterse middag hingen we samen voor de open haard die uit dreigde te gaan en ik keek even lief naar mijn vriend. Die ging zuchtend de tuin in om wat houtblokken te kloven. Mijn vriendin keek dat eens aan en zei: jij hebt een kindling cracker nodig.

Kindling cracker: makkelijk hout kloven

Een kindling cracker? Toegegeven, ik dacht meteen aan iets eetbaars. Ze had vast ergens gehoord van crackers die houthakkende mannen meer energie gaven. Maar de kindling cracker is dus niet eetbaar. Het is een gietijzeren apparaat waarop je heel makkelijk grote houtblokken klooft. Je legt het houtblok erop en je slaat er met een stevige hamer even flink op en voordat je het weet heb je kleinere houtblokken. Het klonk me wel als muziek in de oren. Mijn vriend en ik zijn dol op onze openhaard, maar wat minder op al het werk wat erbij hoort. Mijn vriendin wist natuurlijk ook waar we zo’n kindling cracker moesten kopen en al gauw stond hij in de tuin.

Lekker makkelijk

Ik kan je melden dat mijn vriend er dolblij mee is. Vaak vind hij die inside koopjes van mijn vriendin grote onzin, maar nu was hij blij met haar kennis. Het kloven van het hout is nu zo gebeurd en het kost hem niet zoveel energie. Sterker nog, mij lukt het ook makkelijk. Dat is wel jammer want nu word ik er af en toe ook op uitgestuurd om het hout te kloven. Tja, elk voordeel heeft zijn nadeel dus. In ieder geval houd ik mijn vriendin met haar nieuwtjes maar goed in de gaten. Wie weet wat voor handigs ze de volgende keer op de kop tikt.

About

No Comments

Leave a Comment