Voortaan weet ik wat ik moet doen

Ik ben een groot liefhebber van fietsen en fietsen is ook een van mijn grootste hobby’s. Achter mijn huis ligt een groot park waar ik vaak een groot stuk ga fietsen. Ik heb ook recent een mountainbike gekocht waarmee ik door alle bospaden heen kan scheuren. Naast fietsen doe ik ook aan fitness en ga ik vaak baantjes trekken in het zwembad. Ik houd ervan om veel te sporten, want dat houdt mij fit en fris. Maar een paar maanden geleden ben ik tijdens het mountainbiken verongelukt. Een crossmotor was op de bospaden aan het crossen. Ik hoorde hem al van een afstand rijden en ik zag hem ook aankomen. Maar de crosser zag mij te laat en is toen tegen mij aan gebotst. Hij stond al gauw na het ongeluk op, want hij droeg voldoende bescherming. Daarentegen lag ik met pijn aan mijn op de grond. Gelukkig is hij niet doorgereden, maar kwam hij naar mij toe om te kijken hoe het met mij ging.

Nog veel last gehad

Het was overduidelijk dat de crosser fout zat en dat gaf hijzelf ook aan. Hij heeft zijn gegevens achtergelaten en hij ging contact opnemen met zijn verzekering, want mijn mountainbike had aardig wat schade opgelopen. Maar ik had de dagen na het ongeluk ook nog veel last van mijn enkel. Ik besloot daarom om even langs de huisarts te gaan. Mij werd geadviseerd om langs de fysiotherapeut te gaan, zodat ik wat oefeningen kreeg waar ik mee aan de slag kon. Ik heb de oefeningen een aantal weken gedaan. Mijn enkel werd daar sterker van en de pijn werd een stuk minder. Maar al met al heb ik toch veel last gehad van de botsing. Ik heb zowel materiële schade opgelopen als lichamelijke schade.

Een goede afloop

De crosser heeft zijn verzekering benaderd voor de schade van mijn mountainbike. Maar ik heb hem laten weten dat ik ook veel last van mijn enkel heb gehad en een tijd bij de fysiotherapeut heb gelopen. Daar heb ik ook kosten door gemaakt en dat wilde ik ook graag bij hem verhalen. Ik heb juridisch advies ingewonnen bij een letselschade advocaat Den Haag, zodat het duidelijk was waar ik allemaal rekening mee moest houden. De uitslag was dat ik ook wel degelijk recht had op een schadevergoeding voor het letsel dat ik heb opgelopen.

About

No Comments

Leave a Comment