Op vakantie met vrienden: Drie tips

Ben jij net klaar met je middelbare school en ga je met je vrienden op een feestvakantie? Of ben je al veel ouder maar gaan jij en je vrienden nog trouw elk jaar een weekje weg? Dit is super leuk, maar kan ook flink wat gedoe zijn. Gelukkig ben ik zelf een expert op het gebied van vakanties met vrienden, dus heb ik speciaal voor jou een aantal tips verzameld. In deze blog geef ik je drie gouden tips voor als je op vakantie gaat met vrienden.

Boek op tijd

Als je met zijn tweetjes op vakantie gaat, is er geen man overboord als je iets te laat bent met boeken. Er is dan altijd nog wel een kamer vrij in een hotel als je een beetje goed zoekt. Als je met meer dan twee personen bent, wordt dit al steeds lastiger. Als je met een grote groep vinden van 8+ personen bent, is dit dus echt niet meer te doen. Een tip die ik dan ook kan meegeven, is om echt op tijd te boeken. Met veel vrienden kan het altijd nog wel wat moeite kosten om iedereen het eens te laten zijn over welk hotel het beste is. Hierdoor duurt het vaak eindeloos lang tot de knoop echt doorgehakt is. Begin dus echt flink op tijd en stel desnoods een of twee personen aan die het hotel regelen. Als een of twee personen hier de controle over hebben, is er veel sneller een keuze gemaakt en kan er sneller geboekt worden. Zo zijn jullie in ieder geval verzekerd van een slaapplek tijdens de vakantie.

Stel regels op

Als je met vrienden op vakantie gaat, is het bijna onvermijdelijk dat er hier en daar irritaties ontstaan. Om er echter voor te zorgen dat deze irritaties niet escaleren in een grote ruzie, is het slim om van te voren regels op te stellen. Dit klinkt misschien overdreven, maar geloof me als ik zeg dat dit veel onnodige drama zal schelen. Zo kan je bijvoorbeeld van te voren al een budget afspreken voor het avondeten en de boodschappen. Geld is namelijk iets waar het bij mijn vriendengroep vaak mis gaat. Het klinkt als iets heel kleins, maar het kan makkelijk uitlopen op een flinke ruzie. Waar je ook regels over kan opstellen is bijvoorbeeld over het uitgaan in de avonden en de kamerindeling van de hotelkamers.

Maak er een feestje van

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je van de vakantie geniet. Het is best bijzonder dat je met zo’n grote vriendengroep op vakantie kan gaan. Probeer dus echt te genieten van de leuke momenten en maak er een groot feestje van. Je kunt er op allerlei leuke manieren voor zorgen dat het een speciale week wordt. Zo hebben wij met onze vriendengroep elk jaar een trui of sweater die we laten bedrukken voor de vakantie. Een shirt of polo bedrukken goedkoop is helemaal niet duur en zo zijn jullie herkenbaar als vriendengroep. Ook hebben jullie dan meteen een mooi aandenken aan een onvergetelijke vakantie.

About

No Comments

Leave a Comment