Vroeger werd ik modepoppetje genoemd.

was

Ben jij ook zo’n vrouw die dol is op setjes maken? Met setjes bedoel ik uiteraard kledingsetjes. Zo heb ik een setje voor bijvoorbeeld een sollicitatie of 3 verschillende setjes voor bruiloften. Ik vind het vooral erg makkelijk, ik hoef niet continu na te denken wat ik aan wil op bepaalde gelegenheden. Echter miste ik wel een dames mantel, een winterjas is soms toch te warm, of te slonzig.

 

 

Modepoppetje

Al sinds mijn 16e heb ik de bijnaam “modepoppetje” binnen de vriendinnengroep. Sinds mijn 16e trok de mode mij heel erg. Ik schetste op papier mooie jurken, zo af en toe ging ik achter de naaimachine. Ik vond mijn hobby. Echter door een druk bestaan, veel werken en 2 kinderen, zie ik de tijd niet om achter de naaimachine te zitten. Daarnaast, hoe zou ik zelf een dames mantel moeten maken? Ik heb werkelijk waar geen idee. Daarom kwam ik tot de conclusie dat ik beter maar even op internet kon kijken naar een mantel, die vooral basic maar wel modieus is. Overigens is 80 % van mijn kleding kast gevuld met basic kleding, gewoon normale kleuren. Zwart komt ook wel redelijk vaak voor in mijn kledingkast, puur omdat dat eigenlijk altijd kan. Voor de bruiloften heb ik wel wat feestelijkere jurkjes hoor, het is maar een aantal keer in het jaar dat je zo’n geweldig feest hebt.

 

 

Altijd dure merkkleding?

Veel vriendinnen vragen aan mij of ik alleen maar dure merkkleding draag, omdat het er allemaal erg luxe uit ziet. Nou nee, absoluut niet. Ooit kocht ik een spijkerbroek van 150 euro, deze ging binnen 2 maanden kapot. Sindsdien had ik besloten alleen nog maar goedkope kleding te scoren. Zowel in de winkels als online ben ik dol op sale, ik kijk eigenlijk niet eens naar de nieuwe collectie. Niemand die het verschil ziet hoor! Daarnaast ben ik niet heel erg gefocust op kwaliteit, ik koop liever een dames mantel van een paar tientjes die ik na een jaar weer in de zak kan doen, dan een damesmantel van honderden euro’s die ik na een jaar ook zat ben. Het is maar net wat je wilt natuurlijk, ik vind het altijd erg leuk om mijn kledingkast regelmatig eens te verversen. Kleding wat goedkoper is gaat echt niet na 2x dragen kapot, je moet alleen wel goed kijken naar de wasvoorschriften. Daarmee gaan de meeste kledingstukken kapot. Wanneer je je aan het wasvoorschrift houd, kan je shirtje van een paar euro gewoon jaren mee!

About

No Comments

Leave a Comment