Wat er allemaal komt kijken bij extreem gewichtsverlies

afvallen

Voor je het weer weet wordt het zomer. In de afgelopen 6 maanden ben ik druk bezig geweest met afvallen. Mijn doel was 30 kilo eraf, inmiddels heb ik de 45 kilo achter mij gelaten. Afvallen is leuk en het wordt uiteindelijk een sport op zich om af te vallen. Ik besloot na de 30 kilo de dwingende gedachte los te laten en door te gaan met veel sporten totdat ik het zat zou worden. Inmiddels sport ik nu nog 3 dagen in de week in plaats van 5, echter blijf ik het leuk vinden.

 

 

Nieuwe kleding garderobe

In de periode van het snelle afvallen moest ik tussendoor nieuwe broeken kopen want die zakte van mijn kont af, mijn favoriete polo shirt kan ik ook niet meer aan dus heb ik ook maar in de doos gedaan. Eigenlijk al mijn kleding is veel te groot geworden. Ik besloot weer veel kleding te kopen op het moment dat ik minder snel zal gaan afvallen en blij ben met mijn gewicht en uiterlijk. Inmiddels zit ik nu wel op een punt dat ik het aandurf om weer leuke kleding te kopen. Mijn favoriete polo shirt moest vervangen worden tot een andere polo, ik vind dat namelijk fijn zitten. Al hoewel ik de laatste maanden goed heb kunnen sparen, valt het mij toch tegen wat de prijzen zijn voor een simpele spijkerbroek of polo shirt. Een spijkerbroek kost zo honderd euro, bij de duurdere kledingwinkels. Het viel mij op dat ik er gefrustreerd van werd, wat ik eigenlijk nog steeds niet snap. Kleding kopen zou nu leuk moeten zijn, toch?

 

 

 

Veel complimenten

Het leuke van afvallen is, dat de eerste 10 kilo eigenlijk niet op valt bij mensen. Wel krijg je de vraag of er iets aan je uiterlijk veranderd is, zij kunnen het niet plaatsen. Na 15 kilo krijg je veel complimenten, laat staan met 45 kilo! Het maakt mij trots dat de buitenwereld het opvalt. Op de verjaardag van een vriend kreeg ik helemaal veel complimenten. Ik kwam in een nieuwe spijkerbroek en een polo shirt, heel basic eigenlijk. Veel complimenten wat betreft het doorzettingsvermogen en vooral het nieuwe uiterlijk. Onlangs dat ik er nog wel heel erg zelf aan moet wennen. In de kledingwinkels zoek ik automatisch naar mijn oude maat, als ik in de spiegel kijk schrik ik af en toe nog en moet ik even 2 keer kijken wie er in de spiegel te zien is. Het zal de komende tijd nog wel even wennen zijn. Ik ben blij dat ik trots op mijzelf mag zijn!

About

No Comments

Leave a Comment