karate kid in training

karate

Onze dochter van 12 ging op een zaterdag met een vriendinnetje mee naar karate les, het was een open dag op de karate school. Haar vriendinnetje doet het nu al ruim een jaar met veel plezier en de verhalen heeft mijn dochter enthousiast gemaakt. Na de open dag kwamen ze gezellig een kopje theedrinken. Mijn dochter vindt sporten helemaal niet leuk maar over karate was ze opeens erg enthousiast!

 

Een karate trap, wauw wat gaaf!

Omdat ik echt niet gewend was van mijn dochter dat zij om dit soort dingen zo enthousiast kon worden, besloot ik samen met mijn dochter nogmaals te gaan kijken. Bij binnenkomst kwam de leraar naar ons toe en stelde voor gelijk mee te doen met de groep. De twinkeling was duidelijk zichtbaar. Ze kreeg een karatepak aan van de sportschool. Karatepakken aanschaffen zou pas later hoeven wanneer zij echt op deze sport zou willen. Mijn dochter kwam tussendoor af en toe naar mij toe rennen en zei “wauw mama moet je kijken hoe goed zij die karatetrap doet, dat wil ik ook kunnen” het was mij al snel duidelijk geworden dat dit een sport was voor haar waar zij gelukkig van zou worden. Gelukkig maar, ik heb liever dat ze op karate gaat dan op boksen bijvoorbeeld.

 

 

Haar eigen karatepak aanschaffen

Na een aantal lessen was het echt duidelijk, het was tijd om op zoek te gaan naar karatepakken. Ze moest een witte aanschaffen, zwarte karatepakken heeft te maken met een bepaald behaald niveau heb ik mij laten vertellen. Mijn dochter wilde ook nog heel erg graag een leuk kleurtje nagellak voor op haar teennagels, want ja, die waren ook zichtbaar tijdens de training. Na een heuse pedicure behandeling thuis en het passen van het pak, was zij er helemaal klaar voor. Ze strijd regelmatig tegen haar goede vriendin in de sportschool, dit is zeker goed voor het zelfvertrouwen van beide dames. Het mooie van karate vind ik vooral dat ze bij binnenkomst direct de mededeling krijgen, alleen de technieken te mogen gebruiken wanneer zij zelf in gevaar zijn. De technieken mogen nooit gebruikt worden tijdens het vechten of tijdens ruzie. Jij als getrainde mag nooit beginnen met vechten. Ook al zijn alle meiden en jongens jong, ik vond het heel fijn dat de discipline direct werd duidelijk gemaakt. Mijn dochter vond het de eerste lessen nog wel spannend maar ik merk aan haar dat ze het steeds minder spannend vindt en zij juist begint met de oefeningen. Toen zij tegen de leraar mocht strijden was het feest helemaal compleet.

 

Onze dochter van 12 ging op een zaterdag met een vriendinnetje mee naar karate les, het was een open dag op de karate school. Haar vriendinnetje doet het nu al ruim een jaar met veel plezier en de verhalen heeft mijn dochter enthousiast gemaakt. Na de open dag kwamen ze gezellig een kopje theedrinken. Mijn dochter vindt sporten helemaal niet leuk maar over karate was ze opeens erg enthousiast!

About

No Comments

Leave a Comment