Wie de schoen past…

Ik ben een van de gelukkige mensen die van een hobby hun beroep hebben gemaakt: ik ben fotograaf. Een van mijn langstlopende projecten is het fotograferen van benen. Preciezer: benen in actie, benen die lopen. Vlak onder de knie tot en met de gehele schoen en een beeld van de ondergrond. In de stad is dat dus meestal een stuk bestrating. Het fascineert mij. De vormen van de benen, de voeten in de schoenen waar mensen op lopen. Wat je minder volledig waarneemt op stilstaand beeld is de manier waarop mensen lopen. Ik kan je verklappen dat er veel mensen zijn die niet het juiste schoeisel dragen. De hak is te hoog, juist te plat of de schoen biedt te weinig ondersteuning. In een vorig leven verdiende ik mijn brood als pedicure. In dat licht bezien ben is er dus sprake van een lichte vorm van beroepsdeformatie.

Voetdrukanalyse

Van de week was ik op de Grote Markt aan het werk, hier in het dorp. Er was een man die bij de uitgang van een winkel stond te wachten op zijn vrouw. Sigaret in de hand. Hij zag mij bezig met mijn camera en begon een praatje. Gewoon, uit belangstelling. Hij droeg comfortabele heren instappers. Ik vroeg waar hij die had gekocht. ‘Mijn vrouw en ik, wij kopen onze schoenen online bij Vamos. Altijd goed. Mijn inlegzolen passen niet in elke schoen. Op de site van Vamos staan tips waarmee je kunt bepalen welk type inlegzool je hebt zodat je beter kunt bepalen welk type schoen er goed bij past. Mijn vrouw had last van haar voeten en heeft bij Vamos een voetdrukanalyse laten doen. Op de site staat hoe je dat kunt regelen. Fluitje van een cent. De orthopedisch adviseur maakte een voetdiagnose en gaf advies over de juiste schoenmaat en inlegzolen. Nu loopt ze weer als een kievit. Zo, nu weet je alles!’

Wistjedatjes

Het was een leuk gesprek. Je hoort allerlei verhalen als je buiten aan het werk bent. Thuis ben ik meteen maar eens naar de site van Vamos gegaan. Ik heb eens lekker op mijn gemak zitten surfen. Een leuke site om eens te checken. Afgezien van de ruime keuze aan dames- en herenschoenen en bijbehorende accessoires lees je ook tips voor onderhoud en andere leuke weetjes. Ooit gehoord van slingpumps? Ik niet. Dat zijn schoenen met een hielriempje die van achteren open zijn. Ja, die ken ik wel, maar ik had geen idee dat die zo schoenen zo heten. Op werkdagen besteld kun je je slingpumps binnen 48 uur in huis hebben. Vamos is zeven dagen op zeven telefonisch bereikbaar om je vragen te beantwoorden.
Mijn bestelling is onderweg.

About

No Comments

Leave a Comment