De parasol die zweeft én stevig staat.

Vorig jaar ben ik verhuisd naar een heerlijk huisje, midden in de stad. Het is klein en knus, precies goed voor mij. Bij het bezichtigen gaf het dakterras de doorslag, dat qua oppervlakte even groot is als het huis. Buiten heb ik dus wel lekker de ruimte. Toen mijn huisje een beetje was ingericht kocht ik een lounge set bij Tuinmeubelland. Het weer was toen nog niet zo denderend dus een parasol zou later wel komen. Daar zou ik spijt van krijgen. Op een mooie dag in juni was ik na een lange werkdag even heerlijk in mijn bikini op mijn loungebank gaan liggen. Ik weet nog dat ik zo lekker lag en dat de vermoeidheid langzaam uit mijn lichaam verdween. Met de ontspanning kwam de slaap. Een paar uur later werd ik wakker met een enorme dorst en pijnlijke huid. Ik was verbrand! De zon die eigenlijk niet zo fel leek had toch urenlang op mijn lichaam ingewerkt. Ik leek wel een kreeft. Het gevolg was dat ik een paar dagen met pijn liep.

 

50 tinten grijs

Ik had mijn les geleerd. Op de eerstvolgende vrije dag ging ik naar Tuinmeubelland voor een parasol. Wat een ruime keuze heb je daar! Eerst moest ik bedenken wat voor soort parasol ik eigenlijk nodig had. Je kunt kiezen voor rond of vierkant. De ene parasol oogt klassiek terwijl de andere een meer moderne uitstraling heeft. Kleuren zijn er te kust en te keur. Vrolijke kleuren als oranje, rood en geel maar ook meer gedekte kleuren al taupe, ecru en vele tinten grijs of zwart. Je kunt kiezen voor een parasol die je aan de wand kunt bevestigen. Handig voor op het balkon. Of gewoon een standaard parasol. Die is doorgaans zeer prijsvriendelijk en makkelijk op te zetten en op te bergen.

 

Standaard en stijlvol

Ik koos voor de zweefparasol met een stijlvol design. Die staat nooit in de weg, is verstelbaar en kantelbaar. De productspecialist vertelde me dat het doek van hoge kwaliteit is. Je kunt kiezen voor verschillende formaten. Voor mij de grootste. Ik wil nooit meer zo verbranden. Afgezien van de pijn is het ook nog eens gevaarlijk. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Dat is ook voor ouders van kinderen goed om te weten. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot dit je kans op huidkanker op latere leeftijd.

Op de terugweg heb ik een flacon zonnebrandolie factor 50 gehaald en voor de zekerheid ook aftersun.
Laat de volgende zomer maar komen. Ik ben er klaar voor!

 

About

No Comments

Leave a Comment