Je auto schorsen bij het kentekenloket

Over twee maanden ga ik een half jaar werken in het buitenland. Ik ben al een tijdje bezig met het regelen van allerlei zaken. Niet alleen moet ik veel voor daar regelen, maar ook wat ik achterlaat in Nederland kost veel aandacht. Al je vaste kosten lopen wel erg hoog op namelijk als je er niet dagelijks gebruik van maakt. Wat doe ik met mijn appartement bijvoorbeeld? En laat ik mijn auto een half jaar onaangeraakt staan? Voor de meeste dingen zijn wel oplossingen te verzinnen. Zo verhuur ik mijn appartement voor die periode, dan worden direct de planten verzorgd en de post geregeld! Het enige wat overblijft is dat ik het zonde vind dat mijn auto, en daarmee de verzekeringen en alles, niet gebruikt wordt maar wel veel geld kost. Van een vriend kreeg ik de tip om mijn auto te schorsen! Wat dat is en hoe het werkt vertel ik in deze blog, veel leesplezier!

 

Wat is het auto schorsen eigenlijk precies?

Het schorsen van je auto doe je als je een tijd niet de auto gebruikt. In Nederland ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten zodra je een auto hebt gekocht en het kenteken op jouw naam staat. Deze verzekering is altijd verplicht zolang het kenteken geldig is en op je auto zit! Aan de ene kant is dit heel goed, want zo ben je altijd verzekerd tegen onverwachte dingen. Aan de andere kant kost de verzekering veel geld, en is dat zonde voor mij als mijn auto een half jaar in de garage staat. Daarom ga ik mijn auto schorsen. Dit betekent dat ik het kenteken laat schorsen bij de RDW, en daardoor geen belasting hoef te betalen en APK te laten keuren. Ook kun je dan je verzekering (tijdelijk) stopzetten. 

 

Waar je aan moet denken bij het auto schorsen

Het schorsen is dus heel handig als je wat geld wil besparen! Je moet wel uitkijken dat je auto in geen enkele openbare omgeving meer mag zijn, dus ook niet in een openbare garage of parkeerplaats. Ook kost het wel wat geld, rond de zeventig euro. Voor mij is dit een stuk minder dan de verzekeringen en belastingen en dergelijke, dus voordelig. Ook kun je maar voor maximaal een jaar je auto schorsen! Verder is het wel erg makkelijk geregeld. Je hebt een geldig ID nodig, een kentekencard en een tenaamstellingcode van het voertuig. Je kunt het auto schorsen zelfs online doen, via het kentekenloket.nl bijvoorbeeld!

 

De voordelen van het schorsen bij het kentekenloket

Het kentekenloket is een erkend RWD bedrijf, en daardoor kun je geldig je auto laten schorsen. De voordelen hiervan is dat je de schorsing grotendeels online kan regelen. Daarna hoef je alleen maar naar een fysiek loket te gaan. Ze hebben er heel veel, dus er is er altijd wel een in de buurt. Tot slot is het kentekenloket compleet onafhankelijk en werkt volgens de normen van de RDW, er kan dus niks misgaan!

About

No Comments

Leave a Comment