Hoe zorg je ervoor dat jouw winkeltje opvalt?

Voor veel bedrijven en winkels is het belangrijk om een zekere aantrekkingskracht te hebben. Dat wil zeggen, voorbijgangers moeten hun aandacht vestigen op jouw bedrijf of winkel. Als je dit voor elkaar wilt krijgen, dan moet jouw winkeltje dus goed opvallen. Het is, zeker in een drukke winkelstraat, lang niet altijd makkelijk om eruit te springen. De competitie is stevig, en bovendien letten de mensen sowieso al niet zo goed op wanneer ze langslopen. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk klanten, dus je wilt er alles aan doen om zo veel mogelijk op te vallen. Daarom hier een aantal tips om jouw winkeltje goed op te laten vallen.

Uithangborden

Als wij langs een winkel lopen hebben wij maar eventjes de tijd om ook daadwerkelijk naar binnen te kijken. Daarom gebruiken veel winkels ook een uithangbord. Je kan immers een uithangbord veel langer zien dan de tijd die je recht voor het winkeltje staat. Zeker in een lange winkelstraat is het behoorlijk waardevol om een goed uithangbord te hebben. Zonder uithangbord val je al helemaal niet op, en denken mensen misschien zelfs dat er helemaal geen winkeltje zit. Je hebt je hier te houden aan enkele regels die zijn opgesteld voor jouw gebied. Dit kan je vaak bij de gemeente vinden. Je wilt een uithangbord gebruiken dat zowel relevant is voor jouw business, maar ook goed opvalt. Een groter uithangbord valt altijd beter op. Ook zijn kleuren en lichtjes erg handig om de aandacht te trekken, al wil je het niet overdrijven. Het verschilt natuurlijk een beetje per soort winkel wat je precies wilt uitstralen.

Decoreer de buitenkant

Als je een etalage hebt met een kleine portiek, dan heb je al redelijk wat ruimte om met decoraties te gaan werken. Ook hier hangt het weer af van wat voor soort winkel je hebt. Misschien kan je een klein gedeelte van de producten buiten stallen, of je kunt het een beetje aankleden met andere relevante spullen. Plantjes en bloemen doen het altijd goed om de aandacht te trekken in een winkelstraat waar verder weinig staat. Ook helpt het heel erg om jouw voorgevel goed schoon te houden en ander onderhoud bij te houden. Je wilt niet dat de winkels naast je er een stuk schoner uitzien, dus laat regelmatig gevelreiniging gebeuren. Kleed jouw etalages ook aan met een vernieuwend aanbod, inclusief een aantal attention grabbers zoals gekleurde verlichting. Uiteraard wil je hier een aantal producten stallen, maar dat is niet de enige functie van een etalage.

Al met al blijft het een hele kunst om goed op te vallen tussen andere winkels. Het zal er zeker ook aan liggen wat je precies verkoopt of dit een beetje lukt of niet.

About

No Comments

Leave a Comment