Hoe ik insider werd in de ondernemerswereld

Laptop

Sinds een tijdje heb ik mijn eigen bedrijfje. Ik help mensen bij het organiseren van feesten, evenementen en bruiloften. Ik deed dit al langer voor vrienden en bekenden, en ik kreeg hier zoveel positieve reacties op dat ik besloot dat ik hier meer mee wilde doen. Eerst vond ik het heel spannend om deze stap te zetten. Ondernemer zijn, het leek me maar ingewikkeld! En de bijhorende administratie leek me nou ook niet de meest gezellige bezigheid. Maar ik besloot uitdaging toch aan te gaan en ik kan zeggen dat het heel goed heeft uitgepakt. In deze blog zal ik je meer vertellen over hoe ik ondernemer werd.

Het begint allemaal met een idee…

Zoals ik net al schreef organiseerde ik al langer feesten en partijen. Vrienden en kennissen wisten me allemaal hiervoor te vinden. Want veel mensen vinden het moeilijk om dergelijke evenementen te organiseren, maar ik daarentegen niet. Ik denk zelfs dat ik een organisatietalent ben. Organiseren is wat ik leuk vind, en hier haal ik energie uit. Dus wat is dan mooier dan daar mijn werk van te maken? Toen ik op een gegeven moment 3 aanvragen tegelijk kreeg, van allemaal bekenden die wilden dat ik hun jubileum zou organiseren, besefte ik me dat hier geld mee te verdienen is. Ik besloot online eens het een en ander te gaan lezen over het ondernemerschap.

Van idee naar uitvoering

Toen ik eenmaal een beetje inzicht begon te krijgen in wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een bedrijf ben ik samen met mijn beste vriendin gaan brainstormen. De kamer van koophandel heeft heel veel bruikbare informatie, tips en voorbeelden online staan. Samen met mijn vriendin stortte ik mij hierop, en op vellen papier begonnen we het een en ander uit te tekenen. Waardoor onderscheid ik mij van concurrenten? En hoe kan ik ervoor zorgen dat nieuwe klanten mij kunnen vinden? Allemaal zaken waar we samen voor gingen zitten. Langzaam maar zeker werd mijn plan concreter en concreter en aan het einde van de dag hadden we flink wat vragen uitgewerkt. De dag daarna heb ik me meteen ingeschreven bij de kamer van koophandel. Het avontuur kon beginnen!

Professionele uitstraling, ook belangrijk

Als ondernemer wil ik professioneel overkomen. De indruk die je op je klanten en concurrenten maakt is heel belangrijk. Daarom liet ik een logo ontwerpen, zorgde ik voor een mooie website en ging ik winkelen voor wat nieuwe outfits. En ik gunde mezelf een nieuwe Laptop, mijn oude exemplaar was echt niet meer up to date. En aangezien ik veel werk online zal doen, of bij de klant op locatie, is een goede laptop essentieel. Al deze aankopen hebben me het nodige gekost maar ik weet zeker dat ze de investering waard zijn.

De eerste klanten hebben me inmiddels weten te vinden, en ik ben met een paar leuke projecten bezig. Ik haal  nu echt plezier en voldoening uit mijn werk, en merk dat ik daardoor ook in mijn vrije tijd meer energie en plezier ervaar. Ik raad het iedereen aan voor zichzelf te beginnen!

About

No Comments

Leave a Comment