De keuze in kozijnen

Wie kozijnen laat plaatsen of vervangen, heeft de keuze uit een mooi aanbod. Alle materialen hebben hun eigen voordelen. In deze blog gaan we hier dieper op in, met speciale aandacht voor aluminium kozijnen.

Materiaalkeuze

Zo hebben aluminium, kunststof en staal het voordeel onderhoudsarm te zijn. Dit in tegenstelling tot hout dat om de vijf tot tien jaar opnieuw geverfd moet worden. Ook is het van belang het met enige regelmaat te controleren op beschadigingen, zodat deze gerepareerd kunnen worden. Het onderhoud is nodig om houtrot te voorkomen. Het kan er namelijk voor zorgen dat het kozijn zijn werking verliest en er bijvoorbeeld meer koude lucht in je huis binnenkomt. Aluminium en staal hebben naast weinig onderhoud ook nog het voordeel dat ze erg sterk zijn. Ze kunnen makkelijk grote ruiten dragen.

Verschil in uitstraling en prijs

De uitstraling van het materiaal kan ook de doorslag geven in de keuze. Zo heeft aluminium de kwaliteit een moderne en industriële look te geven aan een woning. Hout heeft daarentegen juist meer een klassieke en warme uitstraling. Kunststof is een beetje een kameleon, want dit materiaal is beschikbaar in vele kleuren en is zelfs ook te krijgen in een houtmotief. Staal kan zowel een stoere als elegante uitstraling hebben. De prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Kunststof is de voordeligste keuze. Daarna komt hout en vlak daarna aluminium. Staal is het duurste. Afhankelijk van je budget kun je bepalen welke eigenschappen je belangrijk vindt waar het materiaal aan voldoet.

Kies voor kwaliteit

De keuze voor je kozijnen is belangrijk weloverwogen te maken, want het is een investering voor de lange termijn. Het is daarom aan te raden voor kwaliteit te kiezen. Aangezien aluminium naast sterk, veilig en onderhoudsarm ook 100% recyclebaar is en daarmee een perfecte duurzame oplossing, besteden we in deze blog graag extra aandacht aan dit materiaal. Om een prachtige omlijsting van aluminium te bewerkstelligen, zijn reynaers kozijnen een uitstekende keuze. Ze geven woningen een mooie luxe uitstraling. De kozijnen kunnen voor zowel voor draai-kiep als dubbel openslaande ramen gebruikt worden. Het grote bijkomende voordeel van reynaers kozijnen is dat er geen kans is dat het materiaal gaan roesten of rotten. Ook voor UV-straling zijn deze kozijnen veilig. Naast dat aluminium van zichzelf al onderhoudsarm is, zijn de reynaers kozijnen ook nog voorzien van een poedercoating of geanodiseerd aluminium waardoor ze extra beschermd zijn tegen aantasting. Deze kozijnen bieden dus niet alleen een mooie industriële uitstraling, maar u haalt er ook prachtige kwaliteit mee in huis waar u decennia mee vooruit kan.

About

No Comments

Leave a Comment