Quick step laminaat is erg gewild

Iets wat vrijwel in ieder huis in Nederland ligt en daarmee bedoel ik geen deurmat of een kaasschaaf, maar daarmee bedoel ik een mooie houten vloer. Vrijwel in alle Nederlandse woningen ligt een houten vloer. Tegenwoordig wordt er ook nog wel vaak gekozen voor een gietvloer, maar toch blijven houten vloeren ontzettend populair. Al sinds vroeger wordt er vaak gekozen voor een houten vloer en dat is erg begrijpelijk. Houten vloeren beschikken namelijk over een aantal voordelen in vergelijking met andere soort vloeren. Zo zijn houten vloeren over het algemeen relatief betaalbaar in vergelijking met andere soort vloeren. Daarnaast zijn houten ook relatief eenvoudig om te leggen. Verder gaan houten vloeren erg lang mee en zijn ze erg eenvoudig wat betreft onderhoud en kun je ze weer eenvoudig schoon maken. Houten vloeren zijn ook erg door ontwikkeld in de loop der jaren en de keuze op het gebied van houten vloeren is echt enorm. Dat verklaart ook wel waarom veel Nederlanders ervoor kiezen om een houten vloer in hun woning te leggen. Hieronder zal ik vertellen over hoe ik te werk ben gegaan en voor wat voor vloer ik heb gekozen.

Waar begin je?

Het vervangen van een vloer is niet iets wat je zomaar doet. Het is een grote klus wat best wel wat arbeid vergt. Je zal als eerst de hele ruimte leeg moeten maken en alle meubels moeten verplaatsen. Eenmaal je dat gedaan hebt en de vloer vrij is van spullen, kun je de oude vloer eruit gaan slopen. Het is zwaar werk waar je wel eventjes mee bezig zal zijn. Als je de hele vloer kaal hebt gemaakt, is het handig om even stof te zuigen en om het schoon te maken. Daarna kun je een begin maken aan het leggen van een ondervloer. Het is verstandig om wel al een idee te hebben van welke nieuwe vloer je erin gaat leggen. Je kunt zowel bij een vloerenwinkel als online gaan kijken naar het enorme aanbod van houten vloeren. Als je gelijk al weet welke vloer je graag zou willen, kun je deze er gelijk inleggen nadat je klaar bent met het leggen van de ondervloer.

De nieuwe vloer leggen

De keuze op het gebied van houten vloeren is erg groot. Je hebt verschillende soorten houten vloeren die ook beschikbaar zijn in allerlei soorten kleuren. Zelf heb ik gekozen voor een quick step laminaat in een donkerbruine kleur. Het is een vloer die ik zelf in mijn woning heb kunnen leggen. Toen de vloer eenmaal gelegd was, kon ik weer mijn meubels en mijn spullen terugzetten. Nadat alles op zijn plek stond, moest ik wel even wennen aan mijn nieuwe vloer. Maar de vloer past erg goed bij mijn interieur en ik ben ontzettend blij met het resultaat.

About

No Comments

Leave a Comment