De wonderen van psychologie 

Voelt u zich zelfverzekerd? Bent u een persoon waarmee iedereen zomaar een praatje kan doen en helpt u deze mensen dan feilloos altijd? Als het antwoordt op een van deze twee vragen nee is, dan heb ik misschien wat voor u. Mijn naam is Dennis en ik werk nu al een paar jaar samen met een instantie die mensen helpt beter te communiceren met elkaar. Het zal u verbazen maar er is gigantisch veel onderzoek gedaan door wetenschappers op het gebied van sociale interactie. Als er iets is wat interessant is is het dat wel, immers praten we vaak met elkaar en zijn mensen sterk van elkaar afhankelijk. Het is daarom helemaal niet gek als u van mening bent dat u misschien wat stapjes in de goede richting kan worden geholpen. Samen met professionals werk ik al jaren naar het schrijven van een stappenplan dat mensen beter en duidelijker laat communiceren. Natuurlijk is iedereen anders, dus ik wil graag het stappenplan aanbieden in combinatie met coaching. Dit heeft als nut dat u mogelijk wel opvalt bij die aantrekkelijke collega van u; prettig met uw kind stil in een restaurant kan gaan zitten of zelfs financieel voordeel kan halen uit allerlei situaties. De geheimen die ik u ga vertellen zijn helemaal niet zo geheim, dus laten we bij het begin beginnen. In de volgende reeks blogs wil ik u graag meer vertellen over hoe u uw gedrag kan verbeteren ten behoeve van, ten eerste, uzelf en de anderen om u heen. 

Tips

Tijdens een opleiding vertrouwenspersoon in mijn jonge jaren, werd me iets heel snel duidelijk. Ik dacht dat mensen veel meer met gedrag en houding zeggen dan we daadwerkelijk denken. Na enige jaren onderzoek had ik het uitgevogeld! Het is inderdaad zo. Vrijwel zestig procent van elke vorm van communicatie die wij doen is non verbaal. Met deze kennis op zak kan ik u heel veel verbeterpunten noemen waar u altijd een stapje verder mee komt. Een ervan is heel simpel: lach meer. Mensen zijn geneigd, anders dan wolven, om elkaar meer te vertrouwen wanneer er sprake is van een glimlach tijdens een conversatie. Dit heeft ermee te maken dan lachen iets persoonlijks is, wat we vaak pas doen als we mensen al langere tijd kennen en daarbovenop geassocieerd wordt met prettige ervaringen of sensaties. Er zijn meer non verbale tips waar ik u graag meer over leer, maar dan moet u eerst een weekje wachten.

About

No Comments

Leave a Comment