Nooit meer financiële stress

Geld, het maakt niet gelukkig maar is desondanks wel een hele belangrijke factor in ons leven. Een groot gebrek aan geld zal ervoor zorgen dat we zeer ongelukkig worden. Financiële problemen kunnen tot gigantisch veel stress leiden en is zelfs een van de grootste redenen voor echtscheidingen. Vaak denken mensen dat meer geld verdienen de simpelste oplossing zal zijn voor hun financiële situatie, of de loterij winnen natuurlijk. Maar in de realiteit is dit niet altijd waar. Het is ook heel goed mogelijk met een bescheiden inkomen financiële stress te voorkomen. Persoonlijke financiële verantwoordelijkheid is een vaardigheid die op te bouwen is. In dit artikel bespreken we tips om nooit meer financiële stress te hebben.

Spaar eerst

Een goede tip om financiële stabiliteit te gaan opbouwen is om bij het binnenkrijgen van je inkomen eerst een vast bedrag te sparen en daarna wat overblijft als budget te gebruiken. Natuurlijk moet je dus eerst berekenen wat je vaste lasten zijn en hoeveel je maximaal kunt sparen. Door dit spaargeld weg te zetten en met slechts het minimale per maand te leven kun je veel spaargeld opbouwen. Het zal er ook voor zorgen dat je minder impulsaankopen doet. Een andere goede tip is om wanneer je een aankoop wilt doen, eerst een week te wachten. Vaak zul je zien dat je na een week al hebt besloten dat je het toch niet zo hard nodig hebt.

Beleg je geld

Nadat je eenmaal een goed bedrag aan spaargeld hebt opgebouwd, wordt het verstandig om je geld te gaan beleggen. Op dit moment is de spaarrente bij de meeste banken bijna nul. Dit betekent je op de lange termijn geld zult verliezen wanneer je alleen spaart. Dit komt namelijk door inflatie. Je geld wordt elk jaar zo’n 1 tot 2 procent minder waard. Daardoor is het een goed idee om je geld te beleggen. Veel mensen denken dat aan beleggen veel risico’s verbonden zitten maar dat hangt natuurlijk af van hoe je belegt. Er zijn verschillende beleggingsstrategieën waar relatief weinig risico loopt en toch gemiddeld 9 procent winst kunt maken per jaar. Voor meer informatie kun je naar beleggen.info.

Blijf bescheiden leven

Zoals we aan het begin van dit artikel aangaven, denken veel mensen dat wanneer ze meer geld verdienen, ze geen financiële stress meer zullen hebben. Alhoewel meer inkomen kan helpen, zie je ook vaak dat zodra het inkomen omhooggaat, de uitgaven omhooggaan. Wanneer je meer geld verdient is het belangrijk om niet meteen je levensstijl op te schroeven. In plaats daarvan kun je het extra geld beter gebruiken om vermogen op te bouwen.

About

No Comments

Leave a Comment