Hoe geef ik mijn huis weer een nieuwe uitstraling?

Als je lang in hetzelfde huis woont kan het op den duur een beetje saai worden. Het is dan tijd om binnen in je huis wat dingen te veranderen. Naarmate je ouder wordt zal je smaak ook veranderen, dus dit kan betekenen dat er veel moet veranderen voordat je blij bent met de nieuwe binnenkant van je huis. In deze blog zal ik kijken naar wat je allemaal kunt veranderen om je huis weer een frisse look te geven.

De muur

Vaak heb je al jaren dezelfde kleur op de muur. De meeste mensen kiezen voor wit, maar er zijn ook verschillende tinten wit die net een ander effect op je huis hebben. Het veranderen van de kleur in je woonkamer is dan ook een verandering die een groot effect heeft op het gevoel dat jij over je huis hebt. Houd er wel rekening mee dat voordat je je huis kunt gaan schilderen je eerst de muren moet stucen. Tenzij je zelf een stukadoor bent kun je het stucen van je muren het beste uitbesteden. Op sites zoals werkspot is dat eenvoudig te regelen. Buiten de muur in de woonkamer kan het ook interessant zijn om het behang in je slaapkamer te veranderen.

Tafel en stoelen

Je kunt ook de tafels en stoelen in je huis vervangen. Vaak zijn er duidelijke gebruikssporen zichtbaar op stoelen en de tafel, omdat deze vaak gebruikt worden. Door deze te vervangen krijgt je huis gelijk een nieuwere uitstraling. Wellicht dat je hele mooie stoelen hebt die je graag wilt blijven gebruiken. Je kan er dan ook voor kiezen om enkel je stoelen opnieuw te bekleden. Buiten dat je dan de mooie stoel kunt behouden, is het ook nog eens goedkoper dan een nieuwe stoel kopen. Hoewel je tafels niet opnieuw kunt bekleden is het wel mogelijk om een tafel op te knappen. Dus ook een tafel kan je een nieuwe look geven zonder daadwerkelijk een nieuwe tafel te kopen.

Het vervangen van de bank

De bank is vaak de centerpiece van een woonkamer. Omdat het zo’n belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven is het van belang dat de bank er goed uitziet. Na een tijdje gaat een bank echter slijten en is het tijd voor een nieuwe bank. Een nieuwe bank zal gelijk een nieuwe uitstraling geven aan je woonkamer en al helemaal als je besluit om van kleur te veranderen. Ik zelf heb afgelopen jaar een bank gekocht, waar een elektrische voetsteun bij hoorde. Dit is dan ook zeker een aanrader als je van comfortabel zitten houdt.

About

No Comments

Leave a Comment