Werken als dierenverzorger in de dierentuin

Werken in de dierentuin

Vele mensen houden ervan, in de lente en zomer naar een dierentuin te gaan en de olifanten, leeuwen en andere leuke dieren te bekijken. Maar sommigen hebben zich misschien ook afgevraagd hoe het zou zijn om in een dierentuin te werken en elke dag met deze dieren in aanraking te komen. Misschien ben je zelf een dierenliefhebber en vraag je je af of je deze baan in de toekomst zou willen doen. Of misschien ben je gewoon geïnteresseerd in een kijkje achter de schermen van het leven van de dieren en de mensen die ze verzorgen. In dit artikel bespreken we hoe het is om als dierenverzorger te werken in een van de mooist gelegen dierentuinen van Nederland. Namelijk Artis in Amsterdam.

Voordelen

Het leuke aan deze dierentuin is dat hij mooi ligt in het hart van de hoofdstad van het land. Dit is voor de verzorgers al handig want velen wonen daardoor dichtbij hun werk. De werkdag van een dierenverzorger in de dierentuin begint namelijk erg vroeg. De werkdag eindigt ook laat. Maar vele verzorger vinden dat helemaal niet erg. Vroeg in de ochtend moeten de dieren al gevoerd worden en wordt het leefgebied verschoont. In het verleden waren voeren en verschonen de belangrijkste taken voor verzorgers maar het beroep is over de jaren erg veranderd. Maar verschonen is natuurlijk wel nog altijd een van de belangrijkste taken dus goede werkschoenen zijn nog altijd een noodzaak.

Een van de belangrijkere taken tegenwoordig is om ervoor te zorgen dat de dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Een van de leukste onderdelen van de baan is dat geen enkele dag hetzelfde is en dat je ook niet vastzit in een kleine kantoorruimte maar vaak lekker buiten werkt met veel ruimte om je heen. De relatie met de dieren zelf is natuurlijk ook belangrijk.

Nadelen

Natuurlijk heeft elke baan ook mindere aspecten. Als dierenverzorger in de dierentuin is een van die aspecten de invloed van het weer. Het kan een gigantische heette dag zijn waar iedereen alleen maar in de schaduw wil zitten maar de verzorger zal toch in de zon het hok moeten schoonmaken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere kant van het verhaal, het kan ook gigantisch regenen en het werk moet nog altijd gedaan worden.

Het is daarom ook belangrijk dat je het werk met liefde doet. Het is namelijk niet de bestbetaalde baan en je zult lange dagen werken. Maar als je oprecht van dieren houdt zul je ook van elke seconde genieten.

About

No Comments

Leave a Comment