Alles wat je moet weten over een passepartout

passepartout

Ooit gehoord van een passepartout? Misschien doet het je denken aan een ticket die je krijgt bij een festival? Dat is alleen niet waar we het in dit blog het over gaan hebben. Ken je dat kartonnenrandje in een fotolijst? Dat is nou ook een passepartout. In dit blog lees je alles over dit handige item.

Wat is een passepartout?

Voordat we over de passepartout gaan hebben is het misschien wel handig als je weer waarvoor het dient en waarvoor dit item best handig is. Zoals we net al benoemden is het een kartonnen rand voor in je fotolijst. Maar wat is precies de functie van deze kartonnen rand? Mocht je foto nou eigenlijk net iets te klein zijn voor je fotolijst dan kun je de lege ruimte mooi opvullen met deze rand. Hierdoor past je foto eigenlijk weer perfect en blijft die ook goed in het midden zitten. Daarnaast zorgen passepartouts er ook voor dat een foto erg echt uitspringt. Als je een foto zonder rand in een fotolijst heb zitten is het natuurlijk wel heel mooi maar het springt er niet echt uit. Als je gebruikt van een passepartout heb je dit effect wel. Alle ogen zullen direct naar jouw foto worden getrokken als ze in de kamer zijn. Fotolijsten-online.nl heeft een groot en uitgebreid assortiment.

De perfecte maat

Toch is het soms best even zoeken welke maat je nou eigenlijk moet hebben. Een passepartout hebben een binnenrand en een buitenrand. De binnenrand moet eigenlijk net iets kleiner zijn dan de maat van de foto zodat de foto niet door de rand heen kan vallen. Door een kleine maat passepartout te nemen valt deze mooi over de foto heen en blijft deze perfect zitten. De buitenrand van de passepartout moet dezelfde maat hebben als je fotolijst. Zeg dat je fotolijst van A4-formaat is dan is het mooiste als de rand deze maat ook heeft.

Voor ieder een gewenste rand om maat

Bij veel fotowinkels of online winkels kun je normale rand bestellen maar ook randen op maat. De randen zijn gemaakt van karton. Deze zijn makkelijk uit te snijden of bij te snijden. Daarnaast zijn passepartouts verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er voor ieder wel een geschikte rand bij zit. Iedere foto is natuurlijk uniek en daar hoort uiteraard ook een unieke passepartout bij.

About

No Comments

Leave a Comment