Een kniebrace kopen? Alles wat je moet weten

kniebrace kopen

Onlangs heb ik een operatie gehad aan mijn knie. Ik heb daarna gedurende een aantal weken een kniebrace moeten dragen. Toen ik op zoek ging naar een passende kniebrace, liep ik tegen een hoop onduidelijkheden aan. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten kniebraces te vinden dat het, zelfs al weet je wat je hebben moet, nog een hele zoektocht is! Wat doet een kniebrace precies en wanneer draag je een kniebrace? Worden de kniebraces vergoed? Ben je zelf op zoek naar een kniebrace? Dan is deze blog hopelijk informatief voor jou. Ik deel graag een aantal zaken met je die je kunnen helpen bij het aanschaffen van een kniebrace. 

Kniebrace kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je natuurlijk een kniebrace nodig kan hebben. Heb je bijvoorbeeld je kniebanden verrekt, heb je last van je meniscus of een gescheurde knieband? 

Dan zou een kniebrace kopen aan te raden zijn volgens verschillende aanbieders. Heel vaak zijn er echter minder ernstige problemen zoals een overbelaste knie door het hardlopen. Dan kan een kniebandage of knieband al uitkomst bieden. Een kniebrace zet de knie in de juiste positie en helpt eventuele pijn te verlichten. Bij flinke blessures kan het noodzakelijk zijn om een kniebrace te gebruiken voor een goed herstel van de knie. 

Krijg je de kniebrace vergoed?

De prijzen van een kniebrace variëren sterk tussen de vijftig tot soms een paar honderd euro. Je kan je daarom afvragen of er eventueel een vergoeding voor te krijgen is vanuit je verzekering. Volgens Zorgwijzer ben ik er achter gekomen dat kniebraces vaak wel vergoed worden. Er wordt alleen heel vaak geen declaratie ingediend bij de zorgverzekeraars. Het is daarom zeker het proberen waard om te kijken of de kosten voor een kniebrace kunnen worden vergoed. 

Waar haal je een kniebrace van kwaliteit?

Zelf ben ik uiteindelijk bij de kniebraces van Podobrace uitgekomen. Deze kniebraces zijn van goede kwaliteit. Je kan de kniebrace die je nodig hebt vinden in de verschillende categorieën met een beschermingsniveau van 1 t/m 3. Je kan dan binnen die categorieën bepalen welke knieklachten met welke kniebrace kunnen worden geholpen. Er wordt dan uitgegaan van meest voorkomende klachten zoals gescheurde, verrekte of verdraaide kniebanden. De niveaus zijn zelfs op kleur te vinden! 

Mocht je er nou toch niet uitkomen dan kun je ook altijd contact opnemen met een fysiotherapeut via -email of chat of het contactformulier op de website van Podobrace. Ik was in ieder geval enorm geholpen en inmiddels weer helemaal hersteld.

 

About

No Comments

Leave a Comment