Tips voor het kopen van een rollator.

stel kijkt uit over zee

Een grote aankoop doen is nooit simpel, zeker wanneer het van belang is voor uw welzijn en de mate waarin u zichzelf mobiel kunt houden. Het lijkt overweldigend om één van de comfortabele rollators te kopen, aangezien er haast oneindige keuze is. Hier een aantal tips om de aankoop en het gebruik van uw rollator voordelig te laten verlopen.

Vertrouw een specialist die u kent

Het is noodzakelijk om het belang van professioneel te benadrukken. Vraag uw huisarts of uw fysioloog om suggesties voor de rollator die het beste bij u past. Ook kunnen zij aanpassingen aanbevelen voor een betere gebruikservaring. Daarnaast kunnen zij u assisteren in uitleg over het gebruik zelf. Verkeerd gebruik of een verkeerde rollator kan gevaarlijker zijn dan zonder rollator lopen.

Hoe vaak denkt u uw rollator te gebruiken?

Identificeer wanner, waar en hoe vaak u van plan bent uw rollator te gebruiken. Wees voorbereid om ook dit te bespreken met een professional. Hierbij is het van belang te denken aan factoren als het grondoppervlak, binnen- of buitengebruik. Persoonlijke omstandigheden zoals zwakke armen of juist sterke benen hebben invloed op uw benodigdheden, dus geef ook hier over aan wat voor u het beste is.

Meer stabiliteit betekent meestal minder mobiliteit

En het omgekeerde is natuurlijk ook waar! In principe is het een goed idee om een rollator te overwegen die u maximale mobiliteit geeft zonder dat er een gebrek is aan stabiliteit. Het kan lastig zijn om hier de juiste balans voor te vinden. Het is dan ook aangeraden om verschillende types uit te proberen onder begeleiding. Een rollator heeft dan wel wieltjes, de beweging moet nog steeds van uw spieren komen.

Denk aan de breedte van uw woning

Het kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer een rollator blijft haken en u toch een voorwaartse beweging maakt. Hoe vaker dit gebeurt, hoe groter de kans op eventueel letsel. Bedenk daarom van tevoren hoe breed de smalste doorgangen in uw woning zijn, en houdt een veiligheidsmarge aan. Bedenk ook een goede plek waar uw rollator kan staan, en houdt rekening met het gemak van in- en uitklappen. Als u verwacht vaak de rollator in- of uit moet klappen is het handig als dit een beetje makkelijk gaat.

Denk na over accessoires voor uw rollator

Accessoires kunnen de mobiliteit of stabiliteit aanzienlijk verhogen. Sommige mensen vinden dat een mandje, tas, handvaten of betere wieltjes de functionaliteit enorm vergroten. Antislip handvaten bieden uiteraard betere grip, het mandje en de tas kunnen het mogelijk maken om boodschapjes mee te nemen, en betere wieltjes kunnen trillingen verminderen en stress op de handen tegen gaan.

About

No Comments

Leave a Comment