Stedentrip Milaan gecombineerd met fashion

Stedentrip Milaan

Het is inmiddels weliswaar een tijdje geleden dat het Fashion Week in Milaan was. Toch wil je vandaag vertellen over mijn indrukwekkende stedentrip Milaan en je een kijkje geven ‘from the inside’ van de Fashion Week. Eerder heb ik simpelweg de tijd niet kunnen vinden om mijn gedachten en gevoelens op papier te zetten. Mijn excuses dat deze blog op zich heeft zitten wachten, maar hier is die dan! Zoals een aantal van jullie misschien wel weten ben ik gek op reizen, mode en de natuur. Tijdens mijn stedentrip Milaan aan het einde van vorige maand, werden die drie hobby’s van mij gecombineerd. Het was namelijk Fashion Week in Milaan. Daarbij stond het klimaat centraal. Ik kon het zoals je misschien wel begrijpt niet laten om er naartoe te reizen voor een heerlijk weekendje. 

Mode en het klimaat

Wanneer je aan het klimaat denkt, dan schieten jouw gedachten waarschijnlijk niet direct naar de modewereld. Ja, misschien in de zin dat mode (en daarbij vooral kleding) een van de grootste boosdoeners is. We leven namelijk in een maatschappij waarin we veel te veel kleding kopen. Waar kleding vroeger schaars was, word je nu overspoelt met alle beschikbare items. Hierdoor dragen we kleding niet meer tot het geheel versleten is. Nee, het is eerder gebruikelijk om elk jaar een nieuwe winterjas te kopen. Ergens is dat best gek, maar gezien mode zo onderhevig is aan verandering moet je wel. Anders ben je niet meer ‘hip’. Dat zou toch anders moeten kunnen?

Fashion Week Milaan

Tijdens de afgelopen Fashion Week in Milaan stonden daarom alle grote modehuizen stil bij de impact die wij als mensen hebben op de aarde. Mode is namelijk altijd een weerspiegeling van wat er in de maatschappij speelt. Daarin is het vergelijkbaar met kunst en literatuur. Een belangrijk onderwerp waar vrijwel iedereen zich mee bezig houdt, is het klimaat en duurzaamheid. De mentaliteit dat kleding zo gemakkelijk en veel te snel vervangen wordt, moet veranderen. Het was indrukwekkend om te zien hoe de verschillende ontwerpers dit thema aan hadden gepakt. Waar de heen erg impressionistisch bleef, ging de ander terug naar de basis. Stuk voor stuk waren het spraakmakende items en outfits. Ook nu ik alle persberichten en interviews terug lees, was het toch wel een zeer bijzondere gebeurtenis. 

De rest van mijn stedentrip

Ik was weliswaar een vlieg op de muur tijdens de gebeurtenissen van Fashion Week Milaan, maar dat zegt niet dat ik niet genoten heb. Tijdens mijn stedentrip Milaan verbleef ik namelijk midden in de stad. Hierdoor kon ik ook de stad in het avondlicht ontdekken. Dat was zeker de moeite waard. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een lange wandeling te maken na het avondeten. Dat deed ik dus toen in Milaan!

About

No Comments

Leave a Comment