Tips bij jouw verhuizing

Als je nog nooit eerder een verhuizing hebt meegemaakt, heb je geen idee hoe hectisch dit is. Verhuizen is misschien wel een van de meest chaotische gebeurtenissen die je in je leven ooit gaat krijgen. Daarbij is het ook iets wat heel spannend is. Je gaat voor het eerst op jezelf wonen, samen met een vriend of vriendin, je partner, ga zo maar door. Of het wordt je tweede of derde verhuizing alweer, dat kan uiteraard ook. Toch maakt dit het niet minder hectisch of spannend. Sommige weten niet waar ze moeten beginnen en daarom geven wij je graag wat tips!

Lijstjes

Wat altijd goed werkt, is het maken van lijstjes. Door middel van lijstjes kan je geen dingen vergeten. Om deze belangrijke dingen niet te vergeten, moet je uiteraard wel al je taken gaan opschrijven. Denk aan een grote schoonmaak van je oude huis, de grote schoonmaak op het moment dat je je nieuwe huis in kan, ga zo maar door. Ook alle spullen die je inpakt in dozen moeten enigszins georganiseerd worden verdeeld zodat je alles er weer makkelijk uithaalt. Dit zijn allemaal kleine dingetjes die zoveel makkelijker gemaakt kunnen worden op het moment dat je het uitschrijft.

Meubels

Met verhuizen zijn er altijd een aantal meubels die opvallen en je dus ook nooit zult vergeten. De bank, de tv, bijzettafeltjes, ga zo door. Maar vaak bij dit soort meubels komen er nog accessoires bij kijken. Bij de tv hoort vaak een tv soundbar, boxen en een natuurlijk een tv meubel. Het is op een gegeven moment ook een keuze welke meubels je meeneemt naar je nieuwe huis en welke je achterlaat of verkoopt. Op het moment dat je je oude tv meeneemt naar het nieuwe huis, kan je nieuwe accessoires aanschaffen. De tv soundbar vervangen is bijvoorbeeld ook een leuke touch voor je nieuwe huis om je huis als nieuw te laten voelen. Schaf bijvoorbeeld een soundbar met subwoofer aan, om je ervaring tijdens het tv kijken nog nieuwer te laten voelen.

Hulp

Verhuizen is ook niet zomaar even gedaan. Als je op jezelf gaat wonen, is het altijd fijn om wat hulp te krijgen van mensen in je omgeving. En niet alleen voor harde werk, alles tillen en verplaatsen, maar ook mentale hulp. Het is niet zomaar iets om te switchen van leefomgeving. De een ervaart dit als spannend, de ander als een groot avontuur. Toch als je eenmaal in je nieuwe stekkie zit, kan dit nog even zwaar vallen. Zorg dat je deze klap niet alleen vangt!

About

No Comments

Leave a Comment