Verhuistips

We gaan verhuizen! Eindelijk is het zover we gaan verhuizen naar ons droomhuis, we hebben hier echt een tijd naar uitgekeken maar nu is het zover. Samen met mijn man ben ik een lange tijd opzoek geweest naar ons droomhuis en die hebben we gevonden. We zijn helemaal in de wolken en kunnen niet wachten om in te trekken. Maar dat verhuizen is geen peulenschilletje daar komt flink wat bij kijken. Vandaag heb ik een aantal goede tips voor een probleemloze verhuizing.

 

Tip 1 Benut je tijd goed

Zoals het met veel dingen gaat is het belangrijk om op tijd te beginnen, zo geld dat ook voor verhuizen. Hierdoor creëer je rust en maak je het overzichtelijk. Zelf ben ik begonnen met de ruimtes die ik het minst gebruik en dat is bij ons de garage en zolder. Deze ruimtes staan bij ons ook vol met spullen die we niet dagelijks gebruiken dus tijdens het inpakken ook een goed moment om eens kritisch naar de spullen te kijken. Ga je het meenemen naar het nieuwe huis of is het tijd om het weg te doen? Je hoeft het natuurlijk niet direct weg te gooien want misschien is er iemand anders in je omgeving die er blij mee kan maken. Ik heb ook een hele boel op markplaats verkocht dat is ook wel een klusje maar absoluut de moeite waard want ik heb een flink centje eraan verdient.

 

Tip 2 organisatie

Samen met de verhuizers had ik een plan gemaakt hoe we het wilde gaan aanpakken. We hebben een plattegrond van ons nieuwe huis uitgeprint en iedere ruimte een nummer gegeven. Dit hebben we gedaan omdat we de verhuisdozen tijdens het inpakken voorzien hebben van een nummer, zo weten de verhuizers tijdens de verhuizing naar welke ruimte de doos moet. Dit scheelt tijd en moeite voor iedereen. Mocht je een verhuisbedrijf in huren spreek dan duidelijk met hun af wat zij prettig vinden. Zij kennen de knelpunten en kunnen je goed helpen.

 

Tip 3 vulmateriaal

Noppenfolie een van de beste materialen om je waardevolle spullen mee in te pakken. Want je wil niet dat er dingen kapot gaan tijdens de verhuizen dat zou eeuwig zonde zijn. Zorg dat je ook duidelijk aangeeft op de verhuisdoos dat breekbare spullen in zitten. Onze verhuizers gaven ook als tip on de breekbare spullen zoveel mogelijk bij elkaar te doen zodat ze die dan ook bij elkaar in de verhuiswaren konden zetten. Verhuizen is een klus maar door goede communicatie en een georganiseerde voorbereiding kom je er wel.

About

No Comments

Leave a Comment