Vergeet de nieuwe zomerbanden niet!

nieuwe zomerbanden

Eindelijk is het dan zover: het is zomer! Heerlijke temperaturen, zwoele avonden spenderen op het terras en natuurlijk genieten van die welverdiende vakantie. Dat heeft de zomer voor ons in petto. Ik weet nog goed die vakanties met mijn ouders toen ik een kind was. We gingen altijd met de auto naar de camping ergens in Frankrijk. Meestal verliep de reis vlekkeloos, maar helaas niet altijd. Een keer was de camping nog niet af. Alle caravans stonden in een bak zand en de accommodaties waren er amper. Een andere keer had mijn vader niet geïnvesteerd in nieuwe zomerbanden en toen kregen we pech. Daarom bereid ik mijn vakanties met de auto al zo optimaal mogelijk voor. Een kleine onderhoudsbeurt, controle van de airco-installatie en nieuwe zomerbanden horen daar zeker bij!

Banden speciaal voor de zomer

Net zoals dat er winterbanden zijn, zijn er ook banden die speciaal ontworpen zijn voor de zomer. Deze banden hebben namelijke een optimale grip en levensduur bij temperaturen boven de 7 graden. Dat is natuurlijk wel zo prettig wanneer de wegen door de intense zon in de zomer worden opgewarmd. Zomerbanden worden daarom ook gemaakt van een zwaardere (of eigenlijk hardere) samenstelling van rubber. Nu denk jij natuurlijk als typische Nederlander natuurlijk gelijk dat het een trucje is en dat nieuwe zomerbanden helemaal niet nodig zijn. Nou, door te investeren in nieuwe zomerbanden kun je juist op diverse manieren besparen!

Voordelen van nieuwe zomerbanden

Zoals ik al vertelde zijn zomerbanden soort harder. Hierdoor heeft zo’n band een lagere weerstand tijdens het rollen. Dat is weer voordelig voor jouw portemonnee, want je verbruikt hierdoor minder benzine! Zeker op de langere afstanden is besparen op bezineverbruik een interessant voordeel. Het laatste voordeel dat ik je nog wil meegeven: nieuwe zomerbanden zijn ook nog eens goedkoper en gaan langer mee! Deze speciale banden voor de zomer slijten namelijk minder snel. Kortom, genoeg voordelen om toch nog eens met een kritische blik naar jouw huidige zomerbanden te kijken. Misschien heb je stiekem ook nieuwe zomerbanden nodig. 

Helemaal zomerklaar!

Omdat het momenteel hét seizoen is om nieuwe zomerbanden te kopen, zijn er genoeg garages die aan het stunten zijn met de prijzen. Zo heeft onder andere Vakgarage met enige regelmaat allerlei interessante aanbiedingen. Dus ga jij net als ik dit jaar ook weer lekker met de auto naar Italië, Spanje, Frankrijk of misschien zelfs Kroatië? Wees dan wijs en laat jouw auto even goed nalopen bij de garage. Je kunt beter nu potentiële problemen oplossen dan straks ergens langs de Côte D’Azur te staan met een kapotte auto en huilende familieleden!

About

No Comments

Leave a Comment