VPN wat is dat eigenlijk?

VPN wat is dat

Vandaag ga ik iets schrijven over een vraag die ik vaak van mensen krijg. “VPN wat is dat?” is namelijk iets dat ik maar al te vaak hoor en ik vind het tijd worden hier iets meer over te vertellen. VPN staat voor Virtual Private Network en heeft alles te maken met het veilig en anoniem surfen op internet. Niemand wil dat zijn of haar gegevens zo maar door iedereen gevonden kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld op een bepaalde website zit en je informatie en je eigen identiteit openbaar komen te staan is het voor cybercriminelen heel makkelijk er met jouw informatie vandoor te gaan. Echter, door gebruik te maken van een veilige VPN verbinding maak je het deze online criminelen een stuk lastiger. Maar hoe werkt dit nu precies en wat is VPN eigenlijk?

De werking van VPN

Als mensen vragen wat VPN is, geef ik ze altijd antwoord aan de hand van deze korte uitleg. Als je gebruikt maakt van een veilige verbinding doe je dit via een VPN server. Vanaf die server word je doorgestuurd naar de website van jouw keus zonder dat je deze website met jouw eigen identiteit bezoekt. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het niet meer dan een manier om anoniem over het internet te gaan. Zo kun je dus bestanden en informatie als het ware versleutelen zodat criminelen en ongewenste partijen niet achter jouw gegevens en identiteit kunnen komen. Echter, er zijn nog veel meer verschillende functies en voordelen van een beveiligde VPN verbinding op te noemen. Zo kun je door gebruik van “the Best VPN for Netflix ” bijvoorbeeld toegang krijgen tot veel meer series en films omdat je niet wordt tegengehouden door online barrières. Jouw identiteit is door het gebruik van VPN namelijk anoniem en dus kun je niet worden beperkt door beperkt gekochte rechten van streaming door Netflix.  

Best VPN voor Netflix

Zelf raad ik mensen altijd aan Virtual Private Network te gebruiken. Niet alleen voor hun eigen veiligheid en privacy, ook omdat er dus meerdere voordelen aan vast kleven. Netflix bijvoorbeeld heeft soms maar beperkte rechten gekocht voor het aanbieden van series en films in bepaalde landen. Hierdoor kun je in Nederland bijvoorbeeld andere series en films kijken dan in Duitsland of Amerika. Door de best VPN voor Netflix te gebruiken hef je als het ware de geografische blokkades van Netflix op. Jouw identiteit kan namelijk niet worden vastgesteld en dus krijg je toegang tot een ruimer aanbod films. Dit is toch precies wat je wil? Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag: “VPN, wat is dat?” en je ook precies weet wat de beste VPN voor Netflix is hoop ik dat je voor jezelf de keuze zult maken gebruik te maken van een VPN. Je zult je er zowel veiliger op internet door rond surfen als dat het vele extra voordelen biedt!

About

No Comments

Leave a Comment