Wat jij nog niet wist over jouw kat

katten

Jouw kat is natuurlijk jouw beste vriendje en je weet wat hij wel en niet leuk vindt. Echter zijn er een aantal dingen die bij de meeste mensen niet bekend zijn over katten. In deze blogs beschrijf ik een aantal van deze feiten.

De Miauw

Het gemiauw van katten is voor sommige mensen een mysterie. Probeert de kat nou tegen het baasje te paren of niet? Er is gebleken dat volwassen katten het miauwen inderdaad gebruiken om te proberen te communiceren met het baasje. Meeste baasjes kunnen wel beamen dat hun kat ook verschillende geluidjes kan maken die op verschillende dingen kan wijzen, zoals eten of spelen of de bak schoonmaken. Echter miauwen katten dus niet om onderling met andere katten te communiceren, het sissen wordt hoer echter wel voor gebruikt. Overigens gebruiken kittens het miauwen wel om te communiceren met zijn of haar mama.

De lenigheid van de kat

Een kat is enorm lening en er zal door een baasje weleens jaloers naar de gekke yoga posities van de kat gekeken worden. Er wordt weleens gegrapt dat vrouwen leniger zouden zijn doordat ze een rib minder hebben, wat overigens niet waar is. In diezelfde redenering zou de mens een smoesje proberen te verzinnen dat de kat kleiner is en minder botten heeft. Dit is echter niet zo, een kat heeft meer botten dan een mens, namelijk 230 botten in plaats van 206 botten. Het omgekeerde is dus juist de waarheid. Doordat de kat meer wervels heeft in de rug en in de staart heeft de kat juist meer flexibiliteit.

Het derde ooglid

Katten hebben een derde ooglid, ja echt! Bij mensen was dit ooglid er oorspronkelijk ook, maar dit is verminder door het kleine stukje vlees dat zich aan de neuskant bevindt waar vuil zich ophoopt. Bij katten is dit ooglid ook bedoeld om vuil uit de ogen te houden, daarnaast verspreid het ook de vloeistof op de ogen. Daarnaast wordt gedacht dat het ook een functie heeft om hoog gras etc. uit de ogen te houden.

Het neusje

Zoals de mens de vingerprint heeft die uniek is voor ieder mens, heeft de kat ook een dergelijk uniek lichaamsdeel. Niet de pootjes, maar het neusje! Het zachte gedeelte is namelijk voor elke kat uniek.

De snelheid

Je zal weleens denken dat het onmogelijk is om je kat te pakken als die niet gepakt wilt worden. En niets blijkt minder waar te zijn, een normale huiskat kan in sprint namelijk sneller rennen dan de snelste sprinter op aarde; Usain Bolt.

About

No Comments

Leave a Comment