Zo regel je de uitvaart van een dierbare

begrafenis

Er zijn maar weinig dingen zo moeilijk als het verliezen van een dierbare. Toch moet er in de rouwperiode van alles geregeld worden om de overledene naar zijn of haar laatste rustplek te brengen. Hoewel het een moeilijke tijd is, is het echt nodig om de koppen bij elkaar te steken en alles rondom de uitvaart goed te regelen. Voor iedereen die pas een dierbare is verloren hebben wij deze blog geschreven. Heel veel sterkte, hopelijk heb je iets aan onze tips.

Bekijk de mogelijkheden goed

Als eerst is het belangrijk om de uitvaartverzekering van de overledene in te lichten en de mogelijkheden te bekijken. Nadat duidelijk is geworden wat de verzekering kan betekenen, kun je verder met het regelen van een mooie uitvaart. Het is normaal als je het er moeilijk mee hebt en dus kan het fijn zijn om het regelen van de uitvaart aan een ander over te laten. Bekijk vooral wat de mogelijkheden qua budget zijn en houdt hier rekening mee. Een uitvaart regelen is een hectisch en verdrietig proces. Het is dan ook belangrijk dat je bij elke stap goed stil staat bij je mogelijkheden. Was jouw dierbare niet verzekerd voor een uitvaart? Kijk dan of je ergens anders budget vandaan kunt halen.

Speciale wensen

Sommige mensen bespreken als zij nog leven, met hun dierbaren hoe zij hun eigen uitvaart voor zich zien. Vaak wordt dan gedeeld welke kleding iemand wenst te dragen, wat de dresscode is en wat er gegeten mag worden. Tijdens de uitvaart gedenk je een persoon en zijn of haar wensen zijn dan natuurlijk wel belangrijk. Als de overleden persoon geen wensen heeft doorgegeven moet je als nabestaanden de uitvaart regelen zonder een startpunt. Het is moeilijk om dan keuzes te maken en dingen te moeten overwegen. Helemaal als er een budget bij komt kijken kan het erg lastig worden. Je  gunt jouw dierbare natuurlijk de mooiste uitvaart die er is, maar je moet realistisch blijven.

Cremeren of begraven

Het belangrijkste om over na te denken als iemand is overleden is de wijze van afscheid. Ook hier is het fijn als de overledene al heeft aangegeven wat hij of zij prefereert.  Als je het zelf moet beslissen kan het lastig zijn om er uit te komen. Denk goed na en neem wellicht de gedachten van andere nabestaanden ook mee bij het maken van een keuze. Nogmaals heel veel sterkte met het verlies van jouw dierbare. Ga je nu de uitvaart regelen, vraag anderen dan om hulp.

About

No Comments

Leave a Comment